Είναι πολλοί αυτοί που σε ένα τραπέζι και μόνο στο άκουσμα της λέξης “σουφλέ” παρατάνε ό,τι κάνουν και περιμένουν υπομονετικά να το απολαύσουν. Το σουφλέ επίσης αποτελεί και ένα από τα πολλά comfort foods αφού μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο για να το φτιάξεις από ότι τα απλά μακαρόνια με τυρί αλλά η νοστιμιά δεν συγκρίνεται.

Εδώ θα δεις μια συνταγή για σουφλέ, λίγο πιο ιδιαίτερη από ό,τι έχεις συνηθίσει, με noodles και τόνο. Εύκολο και λαχταριστό!

Υλικά:

  • 170 γραμμάρια noodles αυγού
  • 2 συσκευασίες τόνο σε νερό
  • 1 κουταλιά του γλυκού λάδι
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 2 κοτσάνια σέλινου, κομμένα σε κύβους
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 300 γραμμάρια τριμμένο τυρί cheddar (ή όποιο άλλο τυρί τέτοιου τύπου προτιμάς)
  • λίγο κατεψυγμένο αρακά (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Μαγείρεψε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εντωμεταξύ, ζέστανε το λάδι σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σέλινο. Αλατοπιπέρωσε και μαγείρεψε ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για 5 με 7 λεπτά. Πρόσθεσε τον τόνο και τον αρακά στην κατσαρόλα με τα noodles, τα 2/3 από το τυρί και ανακάτεψε μέχρι να ενωθούν. Μετάφερε σε ένα ταψί και περίχυσε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήσε μέχρι να ροδίσει, 8 με 10 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Το τέλειο κέικ για να συνοδέψεις τον εσπρέσο σου