Φρέσκα λαχανικά εποχής, μαγειρεμένα αργά με όλα τα απαραίτητα μυρωδικά και τοποθετημένα με αγάπη και προσοχή, συνθέτουν ένα καλοκαιρινό, γευστικό και όμορφο πιάτο!

H συνταγή είναι της @themothercook.

Τι θα χρειαστείς:

2 μελιτζάνες φλάσκες σε ροδέλες

2 κολοκύθια σε ροδέλες

250γρ μυζήθρα ή τυρί κρέμα ή μοτσαρέλα

100 γρ γραβιέρα ή παρμεζάνα

4 ντομάτες κομμένες ροδέλες

μερικά φύλλα βασιλικού

Υλικά σάλτσας:

4 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες,κομμένες καρέ

1 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη

1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι

2 σκελίδες σκόρδο

6-7 ελιές θρούμπες, ψιλοκομμένες

1/2 κ.γ. μέλι

αλάτι και πιπέρι

ελαιόλαδο

Πώς θα το φτιάξεις:

Βάζουμε τις ροδέλες μελιτζάνας και κολοκυθιού σε μια λεκάνη με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο. Τοποθετούμε πάνω στο ταψί,σε μία λαδόκολλα, μια στρώση. θα χρειαστούν 3-4 ταψιά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C αέρα για 20-30′ μέχρι να μαλακώσουν καλά. Ωστόσο προετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά το σκόρδο, τις ελιές και τα μυρωδικά θα 3-4′.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε μέχρι να γλασσάρει η σάλτσα. Λαδώνουμε ένα ταψί με αποσπώμενο πάτο ή ένα πυρέξ και φτιάχνουμε στρώσεις. Μελιτζάνα, σάλτσα, μυζήθρα, γραβιέρα Κολοκύθια, σάλτσα, μυζήθρα, γραβιέρα κτλ μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Εάν έχουμε τα φύλλα του βασιλικού τα σκορπίζουμε ανάμεσα στις στρώσεις. Τέλος τοποθετούμε τις ροδέλες ντομάτας και πασπαλίζουμε με γραβιέρα και λίγο ελαιόλαδο.

Ψήνουμε στους 170°C αέρα για 35-40′. Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο μέχρι να μπορέσουμε να το σερβίρουμε και να κρατήσει το σχήμα του.