Lava cake με σοκολάτα και αλατισμένη καραμέλα. Αυτό.

Αν δεν σου αρέσει η σκούρα σοκολάτα μπορείς να βάλεις και γάλακτος. Επίσης μπορείς να μη βάλεις αλατισμένη καραμέλα αλλά σκέτη. Θα σερβίρεις με παγωτό βανίλια και θα απολαύσεις απευθείας. Το κέικ αυτό τρώγεται την ώρα που βγαίνει από τον φούρνο, οπότε φρόντισε να το ετοιμάσεις όταν το χρειάζεσαι γιατί δεν μπορείς να το διατηρήσεις για αργότερα. Όπως όλα τα κέικ τύπου σουφλέ.

Τι θα χρειαστείς:

3/4 κούπες σκούρα σοκολάτα ψιλοκομμένη

2 κουταλιές βούτυρο

2 κουταλάκια ζάχαρη

2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κουταλάκι baking powder

1 μεγάλο αυγό

1 κουταλιά γάλα

1/2 κουταλάκι βανίλια

2 κουταλάκια αλατισμένη καραμέλα σε sauce

παγωτό βανίλια

Πώς θα το φτιάξεις:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Ετοίμασε ένα γυάλινο μπολ (που αντέχει υψηλές θερμοκρασίες) και μία κατσαρόλα με νερό που βράζει. Ή αν έχεις ένα μπεν μαρί. Λιώσε τη σοκολάτα και το βούτυρο και ανακάτεψε καλά. Σε ένα μικρό ανακάτεψε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το baking powder. Πρόσθεσε τα αυγά, το γάλα και τη βανίλια στο μείγμα της σοκολάτας. Ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε το μείγμα των υγρών με το μείγμα των στερεών και ανακάτεψε καλά. Μοίρασε τη ζύμη σε 6 μπολάκια για σουφλέ που έχεις βουτυρώσει. Πρόσθεσε μία κουταλιά από την αλατισμένη καραμέλα στο κέντρο της ζύμης σε κάθε ένα. Ψήσε για 13-15 λεπτά μέχρι να ψηθούν οι άκρες των κέικ. Σέρβιρε με μία κουταλιά παγωτό βανίλια.

featured photo: www.tablefortwoblog.com