Ο τίτλος μου είναι εμπνευσμένος από μια ανάρτηση του Instagram λογαριασμού @gatomaana, που απάντησε κάνοντας ένα από τα πάντα υπέροχα κολάζ της με τον πιο εύστοχο τρόπο στην πολιτεύτρια της Νέας Δημοκρατίας Αφροδίτης Λατινοπούλου σχετικά με το ‘μανιφέστο’ της περί αξύριστης μασχάλης και αποτριχωμένων στέρνων.

Μέχρι τώρα δεν γνώριζα την Αφροδίτη Λατινοπούλου και τώρα που τη γνώρισα θα ήθελα να μην την ήξερα. Όμως, είναι πλέον γνωστό, ότι μερικοί άνθρωποι γίνονται γνωστοί εξαργυρώνοντας αυτά τα 15 λεπτά δημοσιότητας που τους αναλογούν (τεράστιε Andy Warhol ) όπως μπορεί ο καθένας.

Η συγκεκριμένη λοιπόν σκέφτηκε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της προς τα αξύριστα πόδια των γυναικών και αντίστοιχα τα ξυρισμένα των ανδρών καθώς προφανώς και έπρεπε να τη ρωτήσουν και οι μεν και οι δε για το τι θα κάνουν στο σώμα τους- αλίμονο άλλωστε αν δεν τη ρωτούσαν πως τόλμησαν να προχωρήσουν στην αυτοδιαχείρηση του εαυτού τους;

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 🌼 (@gatomaana)

Δεν έπρεπε λοιπόν κατά τη γνώμη της να μείνει άλλο ασχολίαστη η τάση στα social media με τους αληθινούς ανθρώπους να προβάλλουν τους εαυτούς τους όπως είναι, γιατί ‘τι φταίει να τους βλέπει’. Αντίστοιχα, κι εμείς τι φταίμε να την ακούμε, αλλά που να βρεις το δίκιο σου σε αυτή τη ζωή.

Σχολίασε λοιπόν τις περιβόητες ‘τριχωτές’ φωτογραφίες των γυναικών καθώς και όλες τις υπόλοιπες ατέλειες όπως τις ραγάδες και την κυτταρίτιδα τονίζοντας ‘πως τολμούν να τις φωτογραφίζουν’ και να μην κρύβονται όλες τους ντροπιασμένες που είναι πραγματικοί άνθρωποι ή που είναι όπως στ’ αλήθεια θέλουν να είναι; H κυρία Λατινοπούλου αισθάνεται ντροπή για το αξύριστο πόδι της κάθε άλλης γυναίκας και κάθε άνθρωπος με body positivity λογική και νοοτροπία αισθάνεται ντροπή για την κυρία Λατινοπούλου.

Στη συνέχεια, τα έβαλε και με τους άνδρες που πως τολμούν επίσης να ξυρίζονται σε σημεία που δεν θα έπρεπε γιατί είναι ‘γυναικεία’, φορούν ρούχα που δεν θα έπρεπε γιατί είναι ‘γυναικεία’ και βάφονται, καθώς όλα αυτά ανατρέπουν το κατά τη δική της άποψη ΄φυσιολογικό’ το οποίο ως γνωστόν δεν υπάρχει, αλλά είναι ένα καταπιεστικό κατασκεύασμα του κατεστημένου και τίποτα παραπάνω, το οποίο όμως δυστυχώς ένα 30χρονο κορίτσι, αναπαράγει και μάλιστα υποστηρίζει τόσο πορωμένα προσπαθώντας μάλιστα να το επιβάλλει αγανακτισμένα και στους άλλους. Το πρόβλημα του σήμερα δεν είναι το ότι ο κάθε άνδρας ή η κάθε γυναίκα ντύνεται ή περιποιείται το σώμα του-της όπως επιθυμεί. Το πρόβλημα του σήμερα είναι η κάθε κυρία Λατινοπούλου εκεί έξω.

Και φυσικά και έχει το δικαίωμα να μην της αρέσει να βλέπει αξύριστες μασχάλες όπως και εμένα δεν μου αρέσει η χούντα της εικόνας την οποία αυτή εκπροσωπεί, αλλά κάπως πρέπει να συμβιβάσουμε τα δικαιώματά μας διότι εκεί που σταματάει αυτό του ενός, ξεκινάει αυτό του άλλου.

Εκείνη όμως καταπατά τα δικαιώματα όλων όσων αυτοδιαχειρίζονται τα σώματά τους και τα αναρτούν στα social media ή απλά κυκλοφορούν στο δρόμο. Θα μπορούσε απλώς να μην τα βλέπει. Δεν θα κουρεύονται, ξυρίζονται και ντύνονται όλοι όπως γουστάρει η κυρία Λατινοπούλου και η κάθε κυρία Λατινοπούλου για να μην ενοχλείται.

Όσον αφορά για εμάς τους υπόλοιπους που ζούμε σχεδόν από πάντα δίπλα σε κυρίες Λατινοπούλου έχουμε δυστυχώς συνηθίσει να κλείνουμε τα αυτιά μας και τα μάτια μας στις φωνές τους και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε προχωρώντας μπροστά και κάνοντας επιτέλους αυτό που θέλουμε στα σώματά μας.

Κι άμα τους αρέσει. Άμα δεν τους αρέσει, λυπούμαστε πολύ, αλλά δεν θα τους επιτρέψουμε άλλο να μας επιβάλλουν το πως θα αυτοδιαχειριστούμε τα σώματά μας και που θα τα αναρτήσουμε. Κάηκαν αρκετές μάγισσες στην πυρά, όμως κάποιες από αυτές επιβίωσαν. Και είμαστε οι απόγονοι όλων αυτών των ‘μαγισσών’ που δεν μπόρεσαν να κάψουν.