Είμαι single, είσαι single όπως και πολλά κορίτσια εκεί έξω. Γιατί; Είναι πολλές οι φορές που θα αναρωτήθηκες, που θα το συζήτησες με φίλες και φίλους σου: «γιατί στο καλό είμαι ακόμα single;», ενώ όλα εκεί έξω φαίνονται τόσο εύκολα να συμβούν. Όμως μπορεί στην πραγματικότητα να μην είναι τόσο εύκολα όσο φαίνεται. Υπάρχουν οι λανθασμένες κινήσεις μιας single που καμιά φορά στέκονται εμπόδιο στα σχέδια σου.

Εμείς σου δίνουμε επτά λόγους για τους οποίους δεν έχεις βρει ακόμη το ταίρι σου και αν διαβάσεις προσεκτικά πιθανόν είναι να βρεις και την απάντηση.

1. Δεν μένεις μόνη σου. Είσαι η κλασική περίπτωση κοριτσιού που δεν μπορεί να μείνει μόνο του. Βγαίνεις από μια σχέση, νιώθεις μοναξιά και αρχίζεις μανιωδώς να αναζητάς τον επόμενο. Αυτό χωρίς καμία αμφιβολία είναι μια άκρως λανθασμένη κίνηση που κάνεις βεβιασμένα γιατί έτσι νομίζεις ότι θα καλύψεις το κενό της μοναξιάς σου. Αρχίζεις να βγαίνεις με διάφορους θεωρώντας ότι είναι αυτό είναι η ιδανική λύση στο πρόβλημά σου. Η λύση είναι να απολαύσεις το χρόνο με τον εαυτό σου!

2. Stalking. Ω ναι, αυτή η μάστιγα! Έγινες ο stalker του πρώην σου σε ό,τι υπάρχει από social media. Με το να παρακολουθείς όλες του τις κινήσεις δεν αφήνεις τον εαυτό σου να πάει παρακάτω. Κατά κάποιο τρόπο πιέζεις τον εαυτό σου να μείνει εκεί και ίσως σου γεννιούνται αμφιβολίες του τύπου «τι θα γινόταν αν… ». Θυμήσου ότι η σχέση που είχατε χάλασε για κάποιο λόγο, κι’ αυτός ο λόγος λέει πολλά. Κάνε focus στο τώρα και όχι στο χθες.

3. Έχεις ιδανικά κριτήρια. ΟΚ, όλοι φανταζόμαστε κάπως το άλλο μας μισό. Ψηλό, όμορφο, με έντονο βλέμμα και θεληματικό πιγούνι. Αυτό που έχεις στο μυαλό σου όμως πολύ πιθανόν να μην υπάρχει ή να υπάρχει μόνο στη σφαίρα της φαντασίας σου. Είναι σημαντικό να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά – όπως και το μυαλό σου – και να μην είσαι κολλημένη σε μια μορφή που έχεις απλώς ονειρευτεί. Η πραγματικότητα ίσως είναι ωραιότερη.

4. Προσοχή στις κόκκινες σημαίες. Το current status σου είναι single. Για να είσαι όμως στην κατάσταση που βρίσκεσαι τώρα πέρασες από σχέσεις, περιπέτειες κτλ. οι οποίες σε έφεραν εδώ. Δώσε σημασία στις κόκκινες σημαίες που σε προειδοποίησαν ότι θα βρεθείς εδώ που είσαι τώρα, σε αυτά τα σημάδια που σου είπαν ότι αυτή η ιστορία δε θα λειτουργήσει. Αναγνώρισε και καθόρισε τι δε θέλεις απομάκρυνέ το εξ’ αρχής. Με αυτό τον τρόπο θα προσελκύσεις αυτό που ψάχνεις!

5. Δεν είσαι αυθεντική. Επομένως δεν είσαι ο αληθινός εαυτός σου. Κι αυτό γιατί; Γιατί ίσως είσαι κολλημένη σε κάποιον και προσπαθείς με τον τρόπο σου να γίνεις αυτό που θέλει αυτός και όχι αυτό που πραγματικά είσαι. Μπαίνεις σε καλούπια και συμπεριφορές που δεν μπορείς να υποστηρίξεις γιατί δε σου ταιριάζουν απλά και μόνο για να τον εντυπωσιάσεις. Να θυμάσαι ότι το αυθεντικό είναι πάντα το καλύτερο και το πιο εντυπωσιακό.

6. Παίρνεις πολύ σοβαρά τη γνώμη των άλλων. Τις περισσότερες φορές οι γνώμες των τρίτων είναι για το καλό μας και οφείλουμε να τους δίνουμε σημασία. Μάθε, όμως, να ξεχωρίζεις την καλή από την κακή κριτική καθώς και τα εποικοδομητικά σχόλια, και φίλτραρε σωστά τι θα αφήσεις να σε επηρεάσει. Αρκεί να κάνεις αυτό που σε ευχαριστεί!

7. Συγκρίνεις το παρελθόν με το μέλλον. Παίρνουμε την περίπτωση που είχες έναν κακό χωρισμό, που δε σε άφησε και στην καλύτερη κατάσταση που θα μπορούσες να ήσουν. Αν δεν ξεπεράσεις το παρελθόν σου είναι λογικό επόμενο ότι θα το συγκρίνεις με το μέλλον σου και αυτό ίσως είναι ένας λόγος που είσαι ακόμη μόνη. Κάθε άνθρωπος και κάθε κατάσταση είναι διαφορετικά. Δε θα πληρώσει ο επόμενος τα σπασμένα του προηγούμενου.

featured image: unsplash.com