beauty_mistakes_03

Και διαβάζεις τα πάντα σχετικά με θέματα ομορφιάς. Και ξέρεις κι από contouring και από highlighting και από σετάρισμα και ξέρεις απ’ όλα. Κι όμως το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θα ήθελες ή νιώθεις ότι κάτι πάει στραβά. Ή ακόμα χειρότερα το δέρμα σου το βλέπεις να αλλοιώνεται μέρα με τη μέρα. Ποια είναι τα λάθη που κάνεις και πρέπει αμέσως να σταματήσεις;

 1. Δεν πλένεις τα πινέλα σου. Το αποτέλεσμα είναι να μπερδεύονται τα χρώματα από τα προϊόντα που χρησιμοποιείς μεταξύ τους και να μην έχουν τόσο καλή απόδοση. Συν ότι γεμίζουν βακτήρια και μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στο δέρμα σου. Να τα πλένεις τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα με χλιαρό νερό και ουδέτερο σαπούνι. Νόμος.
 2. Βάζεις το bronzer παντού. Για να έχεις το πολυπόθητο αποτέλεσμα του ηλιοκαμένου πρέπει να το εφαρμόζεις σε πολύ συγκεκριμένα σημεία: στην άκρη της μύτης, στα ζυγωματικά, στο πηγούνι και στο κέντρο του μετώπου. Διαφορετικά θα φαίνεσαι σαν να σε έχει πάρει ο ύπνος στο solarium.
 3. Κοιμάσαι χωρίς να έχεις ξεβαφτεί. Όταν κοιμόμαστε το δέρμα μας κάνει υπερωρίες. Δουλεύει ασταμάτητα και αγόγγυστα για να ξυπνήσουμε το πρωί φρέσκες και λαμπερές. Εάν αφήνεις το make up στο πρόσωπό σου, τότε ο ύπνος δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα. Ακόμα χειρότερα, θα φαίνεται το δέρμα θαμπό και μακροπρόθεσμα θα διαστέλλονται οι πόροι με αποτέλεσμα να φαίνεσαι κουρασμένη. Καμία δεν το θέλει αυτό.
 4. Βάζεις πάρα πολύ make up. Μην το παρακάνεις με τις ποσότητες. Ξεκίνα με μια μικρή ποσότητα κι αν δεις ότι δεν αρκεί πρόσθεσε σταδιακά. Επίσης εάν δεν το χρειάζεσαι σε όλο το πρόσωπο, τότε επέμεινε σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως ζώνη-Τ ή σε σημεία που νομίζεις ότι χρειάζονται κάλυψη. Το εφέ μάσκας κανείς δεν το αγάπησε.
 5. Δεν χρησιμοποιείς primer πριν εφαρμόσεις τη glitter σκιά σου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το glitter να φεύγει από τη θέση του και να γεμίζει όλο το πρόσωπο χρυσόσκονη, μαζί με όποιον σε πλησιάζει, σε ακουμπάει ή σε φιλάει. Τοποθέτησε στο πινέλο μικρή ποσότητα primer και μετά βάλε τη σκιά. Θα μείνει σταθερή για ώρες.
 6. Χρησιμοποιείς λάθος φωτισμό όταν μακιγιάρεσαι. Πρέπει να φως να πέφτει ευθεία στο πρόσωπο για να κάνει όσο το δυνατόν λιγότερες σκιές. Ούτε από πάνω ούτε από κάτω ούτε από το πλάι. Οι σκιές που δημιουργούνται σε παραπλανούν.
 7. Χρησιμοποιείς λάθος απόχρωση κονσίλερ/foundation/πούδρας/ρουζ. Μη δοκιμάζεις το make up στην εσωτερική πλευρά του καρπού. Το χρώμα σε αυτό το σημείο διαφέρει με το χρώμα του προσώπου σου. Καλύτερα να το δοκιμάζεις στο πηγούνι. Φρόντισε το κονσίλερ σου να είναι ελαφρώς πιο ανοιχτό από τον τόνο της επιδερμίδας σου, αλλά μην το παρακάνεις γιατί θα φαίνεται πολύ έντονα. Ζήτησε τη γνώμη του ειδικού για να σε κατευθύνει σωστά.
 8. Βάζεις-βγάζεις συνεχώς το βουρτσάκι της μάσκαρα ενώ έχει σχεδόν τελειώσει. Με αυτό τον τρόπο δεν καταφέρνεις να πάρεις προϊόν που σου «έχει ξεφύγει» από τα τοιχώματα της συσκευασίας, αλλά βάζεις αέρα με αποτέλεσμα το προϊόν να ξεραίνεται ακόμα περισσότερο και να μην έχεις το κατάλληλο αποτέλεσμα στις βλεφαρίδες σου.
 9. Χρησιμοποιείς το ψαλίδι βλεφαρίδων αφού έχεις εφαρμόσει τη μάσκαρα. Φάουλ. Το ψαλίδι βλεφαρίδων πριν από τη μάσκαρα. Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Διαφορετικά καταστρέφεις τις βλεφαρίδες σου.
 10. Δεν απλώνεις σωστά το ρουζ. Και δε μιλάμε μόνο για δύο κόκκινες στάμπες στη μέση των ζυγωματικών, αυτό είμαι σίγουρη ότι δεν το κάνει καμία γυναίκα πια. Φρόντισε όμως να το εφαρμόσεις ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου. Μην το «τραβάς» κοντά στο στόμα γιατί αυτό προσθέτει χρόνια και μην το βάζεις πολύ κοντά στα μάτια γιατί θα φαίνεσαι μεγαλύτερη.
 11. Χρησιμοποιείς λάθος υφές. Εάν έχεις λιπαρό δέρμα απέφυγε το ρουζ σε κρεμώδη υφή. Αντίθετα προτίμησέ το εάν έχεις ξηρό δέρμα. Σκοπός των προϊόντων είναι να ταιριάζουν με την επιδερμίδα μας και χρωματικά αλλά και σαν σύσταση. Έτσι το αποτέλεσμα θα μας αποζημιώσει!