Όταν ο στόχος είναι να δώσεις ένταση στο βλέμμα, μερικές φορές το αποτέλεσμα δεν είναι όμορφο. Έχεις όλα τα προϊόντα που προτείνονται για το τέλειο makeup αλλά τα μάτια σου φαίνονται μικρά; Διάβασε τη λίστα παρακάτω για να βρεις τι κάνεις λάθος.

1. Βάφεις το εσωτερικό των βλεφάρων σου

Το eyeliner και το μολύβι ματιών είναι προϊόντα που ανάλογα με το χρώμα που επιλέγεις μπορούν να αλλάξουν εντελώς την εικόνα των ματιών σου. Η κάθε γραμμή που σχηματίζεις ορίζει το σχήμα που θέλεις να δώσεις στα μάτια. Αν λοιπόν βάψεις σκούρο το εσωτερικό των βλεφάρων σου, τα μάτια σου θα φαίνονται μικρότερα. Αν θες να βάλεις χρώμα στο κάτω μέρος των βλεφάρων σου προτίμησε ένα πιο ανοιχτό χρώμα που θα αναδείξει εκείνο των ματιών σου.

2. Εφαρμογή πάρα πολλών ψεύτικων βλεφαρίδων

Όταν εφαρμόζουμε ψεύτικες βλεφαρίδες μερικές φορές το παρακάνουμε. Ναι, οι πυκνές βλεφαρίδες είναι πολύ όμορφες και μπορεί να κάνουν ένα βλέμμα πολύ έντονο. Αλλά όταν βάζεις πολλές, η σκιά τους καλύπτει το μισό των ματιών σου. Οπότε, διάλεξε τις ψεύτικες βλεφαρίδες σου με σκοπό να τονίσεις τις δικές σου ή να καλύψεις κενά.

3. Δεν εφαρμόζεις mascara όταν οι βλεφαρίδες σου είναι αραιές

Υπάρχουν κι οι μέρες που θέλεις να αποφύγεις τη mascara για να μη βαρύνεις τα μάτια σου. Μπορεί και κάποιες μέρες να τη ξεχάσεις, συμβαίνει. Αν οι βλεφαρίδες σου είναι αραιές και δεν θέλεις τα μάτια σου να φαίνονται μικρά, μην ξεχάσεις την mascara. Φρόντισε να διαλέξεις μια που να τις μακραίνει ή να τους δίνει όγκο (ή και τα δύο).

Tips μακιγιάζ που κάνουν τα μάτια σου να φαίνονται μεγάλα
Unsplash | Matt Seymour | @mattseymour

4. Δε γυρίζεις τις βλεφαρίδες σου

Αν οι βλεφαρίδες σου είναι σχετικά ίσιες, όση mascara και να βάλεις το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου απογοητευτικό. Γι’ αυτό μην ξεχνάς να ‘γυρίζεις’ τις βλεφαρίδες σου. Διάβασε περισσότερα για το πως να πετύχεις τις τέλειες γυριστές βλεφαρίδες εδώ.

5. Δεν επιλέγεις το ιδανικό smoky-eyes makeup για τα μάτια σου

To smoky-eye makeup δεν ταιριάζει σε όλες. Όσο μεγαλύτερο είναι το κενό στο βλεφάρου, τόσο πιο “βυθισμένα” θα φαίνονται τα μάτια σου.

6. Βάζεις λάθος το eyeliner

Δεν υπάρχει μια τεχνική μακιγιάζ που να ταιριάζει σε κάθε σχήμα ματιών. Ανάλογα με το δικό σου πρέπει να κάνεις τη γραμμή του eyeliner διαφορετικά. Αν θες να μάθεις περισσότερα για το πως να βάλεις το eyeliner σου σωστά με βάση το σχήμα των ματιών σου, δες εδώ.

7. Δε βάζεις concealer όταν έχεις μαύρους κύκλους

Οι συμβουλές για να εξαφανίσεις τους μαύρους κύκλους είναι πολλές, αλλά θέλουν χρόνο. Αν έχεις μαύρους κύκλους και δεν τους καλύψεις αποτελεσματικά, τα μάτια σου θα φαίνονται μικρότερα. Εφάρμοσε λοιπόν ένα concealer που να είναι ένα με δύο τόνους πιο ανοιχτό από το foundation σου στους μαύρους κύκλους. Και το βλέμμα σου θα φωτιστεί αμέσως.

featured image: Unsplash | Valerie Elash | @elashv