Μπορούμε πλέον με σιγουριά να πούμε πως τα ’60s είναι η εποχή που ταιριάζει απίστευτα στην Anya Taylor-Joy. Ξεκινώντας με το The Queen’s Gambit και την υπέροχη ατμόσφαιρα της εποχής εκείνης, η ίδια τώρα συνεχίζει με το Last Night in Soho στο Λονδίνο των Swinging Sixties. Και όλα αυτά συμβαίνουν με εξαιρετικούς συμπρωταγωνιστές, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Edgar Wright.

Η νέα ταινία Last Night in Soho συνδυάζει το ταξίδι στο χρόνο με τα στοιχεία του ψυχολογικού θρίλερ

Στο trailer που μόλις κυκλοφόρησε, βλέπουμε την νεαρή Eloise (Thomasin McKenzie) να σπουδάζει σχέδιο μόδας στο κέντρο του Λονδίνου. Ωστόσο, πέρα από αυτό τίποτε άλλο δεν την ενθουσιάζει στη ζωή. Είναι μόνη και απογοητευμένη μέσα σε ένα κόσμο που κινείται πολύ βιαστικά γύρω της. Το πιο ενθουσιώδες πράγμα που της συμβαίνει μετά από καιρό είναι να μεταφερθεί στα όνειρα της στο Soho των ’60s. Εκεί όμως δεν “ταξιδεύει” με τη δική της μορφή, αλλά με αυτή της Sandy (Anya Taylor-Joy).

Τα όρια μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας αρχίζουν να μπερδεύονται περισσότερο όταν γνωρίζει έναν μεγαλύτερο άντρα με το όνομα Jack. Aπό εκεί και πέρα η Eloise προσπαθεί να μοιάσει στην Sandy και στην πραγματική ζωή της, αλλάζοντας το μακιγιάζ και τα μαλλιά της. Κάπου εκεί ξεκινά και το θρίλερ της υπόθεσης, καθώς οι χαρακτήρες των ονείρων της δεν είναι τελικά τόσο αθώοι και γοητευτικοί όπως φαίνεται.

Πρόκειται για την πρώτη απόπειρα του Edgar Wright στο ψυχολογικό θρίλερ

Ο ίδιος μέχρι στιγμής έχει ταυτιστεί με πιο cult ταινίες που συνδύαζαν το στοιχείο του τρόμου με την κωμωδία. Αυτή τη φορά, όμως, πειραματίζεται με κάτι διαφορετικό και φαίνεται πως η αισθητική του ταιριάζει άψογα και με αυτό το είδος. Υπάρχουν μάλιστα πληροφορίες ότι το Last Night in Soho μπορεί να είναι αρχή μίας ιστορίας. Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι είναι πιθανό να ακολουθήσουν και κάποια ακόμη sequels της ιστορίας στο μέλλον. Μένει να δούμε μόνο αν οι ηθοποιοί ή οι χαρακτήρες θα παραμείνουν ή όχι.