Αν μέσα στις beauty επιθυμίες σου συμπεριλαμβάνονται οι μακριές, πυκνές και γυριστές βλεφαρίδες, τότε αποκλείεται να μην έχεις ακούσει για το lash lift.

Το ενδιαφέρον των γυναικών γύρω από αυτή την τακτική που έγινε γνωστή τα τελευταία χρόνια, φαίνεται ξεκάθαρα από τις αναζητήσεις τους στο Google. Στην πρώτη θέση η πιο συχνή ερώτηση είναι “Τι είναι το lash lift;”, ενώ η δεύτερη “Πώς μπορώ να τοποθετήσω μαγνητικές βλεφαρίδες;”. Στην τρίτη και τέταρτη θέση βρίσκονται αντίστοιχα οι ερωτήσεις “Πώς να αφαιρέσω τα πρόσθετα τουφάκια βλεφαρίδων;” και “Ποιο χρώμα μαλλιών μου ταιριάζει περισσότερο;”.

Χρειάζεται να αφεθείς στα χέρια της ειδικού διαθέτοντας λίγο από τον χρόνο σου, για μια διαδικασία που κρατά για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ δεν θα χρειαστεί να φοράς καθημερινά mascara.

Οι makeup artists πολλών celebrities, αγαπούν την τακτική αυτή και μοιράζονται τα αποτελέσματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παρακάτω θα βρεις όσα χρειάζεται να ξέρεις για τη συγκεκριμένη μέθοδο, ώστε να αποφασίσεις αν θα ταχθείς στο πλευρό αυτών που “ορκίζονται” σε αυτήν ή να βρεθείς με εκείνους που δεν την επιλέγουν.

• Τι είναι το lash lift;

Το lash lift είναι μια ημιμόνιμη θεραπεία που περιγράφεται καλύτερα ως περμανάντ για τις βλεφαρίδες σου. “Το lift δίνει ουσιαστικά ένα ωραίο σχήμα προς το πάνω και ένα ρεαλιστικό γύρισμα” δήλωσε η Courtney Buhler, ιδρύτρια του Sugarlash PRO, στο Elle. “Εάν πηγαίνεις για διακοπές ή προτιμάς μια συγκεκριμένη ρουτίνα μακιγιάζ, μπορείς να επιλέξεις και απόχρωση βλεφαρίδων. Δηλαδή να προσθέσεις χρώμα στις βλεφαρίδες σου εκτός από τη δραματική καμπύλη. “

• Με ποιον τρόπο γίνεται;

Η Sable Yong, συντάκτρια του Allure, δοκίμασε τη διαδικασία. Ο τεχνικός χωρίζει τις κάτω και τις άνω βλεφαρίδες και εφαρμόζει ένα μαξιλάρι σιλικόνης στο πάνω καπάκι. Κολλά στη συνέχεια τις βλεφαρίδες στο μαξιλάρι για να αρχίσει να σχηματίζει μια βαθύτερη μπούκλα. Στη συνέχεια εφαρμόζονται τρεις λοσιόν που περιέχουν τις σωστές χημικές ουσίες πράγμα που σημαίνει ότι ολόκληρη η θεραπεία διαρκεί περίπου 30 λεπτά έως μία ώρα.

• Πόσο διαρκεί;

Σύμφωνα με τον Elysee Zhadikpur, κύριο εκπαιδευτή με έδρα τις ΗΠΑ για τη Yumi Lashes, το lash lift μπορεί να διαρκέσει οπουδήποτε από 8 έως 12 εβδομάδες. Αυτό εξαρτάται από το πόσο γρήγορα μεγαλώνουν και αναγεννιούνται οι βλεφαρίδες και πόσο τις φροντίζεις. Μπορείς να προσπαθήσεις να επεκτείνεις τα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας ορούς ανάπτυξης βλεφαρίδων, αλλά η θεραπεία δεν προορίζεται να είναι μόνιμη.

• Πόσο κοστίζει η διαδικασία;

Το κόστος εξαρτάται από τον ειδικό. Συνήθως κυμαίνεται στα 40-80€.

• Υπάρχουν παρενέργειες ή επιπτώσεις;

«Εάν χρησιμοποιείς χημική ουσία για να βάψεις τις βλεφαρίδες, σίγουρα υπάρχουν κίνδυνοι αλλεργικών αντιδράσεων», δηλώνει η Jacqueline R. Carrasco, MD, οφθαλμοπλαστικός χειρουργός στο νοσοκομείο Wills Eye. “Παρόλο που δεν έχουμε παρατηρήσει συγκεκριμένα περιστατικά στα οποία οι ασθενείς είχαν κακές εμπειρίες με κερατίνη, συμβουλεύουμε τους ασθενείς μας να προσέχουν όταν εφαρμόζουν άγνωστα σκευάσματα μέσα ή γύρω από τα μάτια”, είπε.

• Υπάρχουν άλλες εναλλακτικές εκτός από το lash lift;

Στην αγορά υπάρχουν πολλοί οροί ανάπτυξης. Η φόρμουλα υπόσχεται να κάνει τις φυσικές βλεφαρίδες να μεγαλώνουν περισσότερο, πιο γεμάτες και πιο πυκνές από πριν στοχεύοντας και τα τρία στάδια του κύκλου ανάπτυξης της τρίχας. Ωστόσο, δεν έχουν θετικές αντιδράσεις σε όλους. Βεβαιώσου ότι έχεις κάνει τη δέουσα επιμέλεια στις πιθανές παρενέργειες πριν αρχίσεις να χρησιμοποιείς το σκεύασμα. Εάν ελπίζεις για κάτι περισσότερο, θα μπορούσες επίσης να εξετάσεις τις ψεύτικες βλεφαρίδες. Φυσικά υπάρχει πάντα και η παραδοσιακή και αγαπημένη λύση της mascara.

Εν τέλει, το lash lift είναι ένα trend το οποίο έχει κεντρίσει την προσοχή πολλών, παρόλα αυτά σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να υπάρξουν παρενέργειες. Έτσι, η επιλογή είναι αποκλειστικά δική σου. Το μόνο που σίγουρα χρειάζεται να κάνεις είναι να προσέχεις και να φροντίζεις τις βλεφαρίδες σου.

featured photo: @Elisall via Twenty20