Πριν δω το “La La Land” επειδή το περίμενα εναγωνίως δεν ήθελα να χαλάσω ούτε το πιο μικρό ή ανούσιο κομμάτι της ταινίας, γι’αυτό προσπάθησα να ξέρω όσο το δυνατόν λιγότερα γι’αυτήν. Το μόνο που γνώριζα ήταν πως πρόκειται για ρομαντικό έργο, αγνοώντας καλά καλά ότι είναι κανονικό μιούζικαλ και επίσης ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές του. Εξάλλου, σε ένα καστ που βρίσκεται ο Ryan Gosling και η Emma Stone, ακόμα και η ταινία να μην είναι καλή, απαρατήρητη δεν θα περάσει επ’ουδενί. Για όσους λοιπόν, αγνοούν το περιεχόμενο, είναι η ιστορία του Sebastian (Ryan Gosling) ενός φιλόδοξου μουσικού της τζαζ και της Mia (Emma Stone) μια απερχόμενης ηθοποιού, οι οποίοι ερωτεύονται και ξετυλίγεται έτσι η πορεία της σχέσης τους μέσα από την εξέλιξη της καριέρας τους. Δεν χρειάζεται να σου δοθεί καμία περαιτέρω αιτία για να πειστείς να τη δεις, γιατί όπως είπα και στην pop culture χρονοκάψουλα του 2016 όλα του ήταν ΥΠΕΡΟΧΑ, με όση υπερβολή και αν εμπεριέχει η φράση μου.

Ένας από τους λόγους της επιτυχίας της ταινίας αλλά και του άρτιου αποτελέσματος της είναι η χημεία μεταξύ των δυο πρωταγωνιστών. Καμία Jolie και κανένας Pitt αφού εδώ ο Gosling με την Stone χωρίς να υπάρχει τίποτα μεταξύ τους στην πραγματική ζωή, έχουν καταφέρει να αποτελούν το ιδανικό ζευγάρι της μεγάλης οθόνης. Το είδαμε να συμβαίνει πρώτη φορά το 2011 στο “Crazy, Stupid, Love” και αργότερα στο “Gangster Squad το 2013”, ήρθε η ώρα τρία χρόνια μετά να είναι η ταινία κομμένη και ραμμένη πάνω τους. Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί κάποιον άλλον στο πλευρό της Stone. Ο Damien Chazelle όμως, σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας είχε σκοπό στο ρόλο του Sebastian να χρησιμοποιήσει τον Miles Teller, όπως δήλωσε ο ηθοποιός σε συνέντευξη του στο περιοδικό Vanity Fair. Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί στο προτεινόμενο με Όσκαρ το 2014 “Whiplash” μαζί με τον JK Simmons (Ανακεφαλαίωση: Ο JK Simmons έπαιξε στο “Ένας άλλος κόσμος” που ξεκινάει τις παγκόσμιες πρεμιέρες του με έμμεση διαφήμιση στον Παπακαλιάτη- Χριστόφορε σ’αγαπάει όλη η πλάση-).

Ο σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη και προτίμησε τον Gosling χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο λόγος αντικατάστασης, αλλά όπως είναι φανερό η χημεία μεταξύ της Stone και του Gosling δεν θα μπορούσε να τη φτάσει ο Teller. O ίδιος πάλι δεν κρατάει καμιά κακία που έχασε το ρόλο και ας βλέπει την ταινία να οδηγείται ολοταχώς στα Όσκαρ. Δήλωσε μάλιστα χαρούμενος που ο Chazelle κατάφερε να κάνει την ταινία που τόσο ήθελε, χωρίς να ζηλεύει τις θετικές κριτικές που δέχτηκε το “La La Land” εν την απουσία του. Αλλά ακόμα και να τον ενοχλούσε, λέω εγώ, τι θα έκανε; Θα έβγαινε σε Hollywoodιανά πάνελ να το βροντοφωνάξει;