Ένας συνδυασμός μεταξύ των Ocean’s 11, του πιο πρόσφατου Baby Driver και ίσως, αν και πολλοί διαφωνούν σε αυτό, με το Prison Break στις μελοδραματικές στιγμές του, αυτό είναι το Money Heist ή στον πρωτότυπο τίτλο του, La Casa de Papel, που κυριολεκτικά σημαίνει σπίτι από χαρτί. Ξεκινώντας από τον ίδιο τον τίτλο που όπως είπαμε σημαίνει σπίτι από χαρτί αμέσως μας κάνει tease ολόκληρη την βίαιη ιστορία της σειράς η οποία ακολουθεί μία εγκληματική ομάδα  που διεισδύει στο Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Ισπανίας για να εκτυπώσει 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ κατά τη διάρκεια μιας ενδεκαήμερης επιχείρησης της αστυνομίας.

Εάν είσαι fan τουλάχιστον ενός από τα παραπάνω crime drama, το Casa de Papel θα σε καθηλώσει στα 22 επεισόδια του. Αλλά πριν ξεκινήσεις, υπάρχουν πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη σειρά-φαινόμενο.

Γιατί όλοι έχουν πάθει υστερία με τη σειρά La Casa de Papel;
publinews.gt

Είναι στα Ισπανικά αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει αν θες

Αν δεν είναι και το καλύτερό σου να ακούς ισπανικά (πού είναι το πρόβλημά σου δηλαδή;!) και να διαβάζεις υπότιτλους τότε μπορείς να το αλλάξεις. Το Netflix έχει μεταγλωττίσει ολόκληρη τη σειρά στα αγγλικά αλλά δεν θα στο προτείναμε καθώς χάνεις πολύ μεγάλο κομμάτι της ‘προσωπικότητας’ της σειράς. Μην τεμπελιάζεις εδώ.

Τα μέλη της οργάνωσης έχουν όλα ονόματα βγαλμένα από πόλεις

Η σειρά αφορά οκτώ εξαιρετικά ταλαντούχους εγκληματίες, που προσλαμβάνονται από έναν μυστηριώδη τύπο που αυτοαποκαλείται «Ο Καθηγητής» για να εκτελέσουν την μεγαλύτερη ληστεία. Τα υποκοριστικά τους είναι όλα εμπνευσμένα από διάσημες πόλεις – Βερολίνο, Ρίο, Ελσίνκι και ούτω καθεξής. Ο αφηγητής μας και η πραγματική ηρωίδα της σειράς είναι η Τόκιο, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς είναι σημαντικοί με τον δικό τους τρόπο.

Ενώ οι οκτώ διεξάγουν την ληστεία, ο «Καθηγητής» βρίσκεται στην πόλη έξω από το Βασιλικό Νομισματοκοπείο στη βάση των δραστηριοτήτων του: εδώ παρακολουθεί τις κινήσεις τους, χειρίζεται την αστυνομία και γενικά παρακολουθεί την κατάσταση.

Γιατί όλοι έχουν πάθει υστερία με τη σειρά La Casa de Papel;
variety.com

Οι εγκληματίες δεν σκοπεύουν να βλάψουν κανέναν

Αν και οι φωτογραφίες για την προώθηση του La Casa de Papel δείχνουν την ομάδα βαριά οπλισμένη, η ληστεία που σχεδιάζει ο El Profesor πρέπει να μην είναι βίαιη: αρχικά, τα όπλα είναι μόνο για επίδειξη καθώς παίρνουν 67 ομήρους και για να εξαναγκάσουν την αστυνομία να κρατήσει μία ασφαλή απόστασή από το νομισματοκοπείο. Τα πράγματα τείνουν να μην εξελιχθούν όπως τα περίμεναν καθώς η σειρά προχωράει, αλλά αυτή δεν είναι μια μονόπλευρη πλοκή που θα περίμενε κανείς αν η σειρά αυτή είχε γίνει στην Αμερική.

Τις περισσότερες φορές θα είσαι με το μέρος της αστυνομίας

Η Raquel Murillo είναι η επιθεωρήτρια της αστυνομίας, και υπεύθυνη για την αντιμετώπιση των εγκληματιών και τον τερματισμό της επιχείρισης. Κατά τη διάρκεια των 11 ημερών της σειράς, η ίδια και ο El Profesor ξοδεύουν ώρες στο τηλέφωνο σε ένα προφορικό στρατηγικό και ψυχολογικό παιχνίδι εξουσίας. Η Murillo είναι ένας τρομερός αντίπαλος στους εγκληματικούς αντι-ήρωές μας και πιθανότατα θα θες να την δεις να τους κερδίζει με κάθε τρόπο.

Έρχεται και τρίτη σεζόν

Τον Απρίλιο κυκλοφόρησε το νέο πως η σειρά αποτέλεσε την πιο προβεβλημένη σειρά μη-αγγλικής γλώσσας του Netflix, και ταυτόχρονα πως θα υπάρχει και τρίτη σεζόν, αποκλειστική παραγωγή για το Netflix. Η ιστορία της νέας σεζόν ακολουθεί και πάλι τον El Profesor, καθώς καταστρώνει νέες κομπίνες, αλλά είναι άγνωστο αν η Τόκιο, ο Ρίο, ο Ντένβερ και η υπόλοιπη ομάδα θα επιστρέψουν ή όχι.

 Δες το trailer εδώ:

Δες επίσης: Vida: Αλλάζει όλα όσα ήξερες για τις μεξικάνικες σειρές
featured image: thebubble.com