Στις 5 Απριλίου του 1994 έφυγε. Φέτος, λίγες μέρες μόλις πριν το πέρασμα των 25 χρόνων από τον θάνατο του Kurt Cobain, θα κυκλοφορήσει ένα πολύ ιδιαίτερο βιβλίο αφιερωμένο σε εκείνον. Ο μάνατζερ των Nirvana, Danny Goldberg καταγράφει στιγμή προς στιγμή την πορεία του συγκροτήματος κατά την τελευταία του τετραετία.

O Danny Goldberg συνεργάστηκε με τους Nirvana από το 1990 έως το 1994. Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια ωδή στα πιο πετυχημένα χρόνια του συγκροτήματος και θα έχει τον τίτλο “Serving the Servant: Remembering Kurt Cobain“. Το χρονικό ξεκινά από την στιγμή που ο Goldberg ανέλαβε το συγκρότημα μαζί με τον συνάδελφο του John Silva, μέχρι και την ημέρα του θανάτου του Cobain. Είναι όσα θυμάται ο ίδιος από τον μουσικό. Αρχεία και μη δημοσιευμένα προσχέδια. Συζητήσεις και συνεντεύξεις με συγγενείς και φίλους του. Ομιλίες με προηγούμενα μέλη της ομάδας. Με λίγα λόγια, όλα όσα υπήρχαν γύρω από τον θρύλο που ακούει στο όνομα “Kurt Cobain”.

25 χρόνια μετά τον θάνατο του Kurt Cobain, κυκλοφορεί βιβλίο για τη ζωή του
amazon.com

Τον σημαντικότερο ρόλο σε αυτό θα λέγαμε ότι παίζει η γυναίκα και μητέρα της κόρης του. Η Courtney Love ήταν μαζί του μέχρι το τέλος. Κι είναι αυτή που μπορεί να περιγράψει καλύτερα από τον καθένα την ψυχοσύνθεση του Cobain. Όταν οι fans τρελαίνονταν κάτω από την σκηνή στις συναυλίες των Nirvana, λίγοι ήξεραν τι πραγματικά περνούσε ο τραγουδιστής. Και το βιβλίο επικεντρώνεται ακριβώς εκεί. Άλλωστε τα τρία τελευταία του χρόνια ήταν και τα πιο πετυχημένα. Αν μέχρι και σήμερα, το 2019, δεν έχεις βάλει ούτε μια φορά στη ζωή σου ringtone το Smell Like Teen Spirit, καλύτερα να μην μπεις στον κόπο να διαβάσεις το συγκεκριμένο βιβλίο.

Και μπορεί τώρα όντως να μιλάμε για κάποιες σελίδες χαρτί, είναι αλήθεια όμως πως ο Kurt Cobain άφησε πίσω του ολόκληρη ιστορία. Και δεν είναι υπερβολή. Τα media τόσα χρόνια, όπως είπε και ο Goldberg, τείνουν να δίνουν προσοχή μόνο στο γεγονός του θανάτου. Κι όχι στα όσα σπουδαία κατάφερε ο άνθρωπος αυτός. Φρόντισε όσο ήταν εδώ να επηρεάσει την δική του τη γενιά, τις επόμενες μέχρι και την δική μας. Γι’ αυτό από τις 2 Απριλίου και μετά, με το Heart Shaped Box να παίζει στα ακουστικά, μπες σε ένα βιβλιοπωλείο και ψάξε για τις πιο όμορφες αναμνήσεις τυπωμένες σε χαρτί.


Featured Image: fanpop.com