Η ξηρή επιδερμίδα είναι σίγουρα κάτι που θέλεις να αποφύγεις ή που θέλεις να περιποιηθείς. Πώς θα γίνει αυτό; Σου έχουμε πέντε beauty hacks που πρέπει να δοκιμάσεις αν έχεις ξηρό δέρμα και θα το δεις να αλλάζει ASAP.

Επίλεξε fragrance-free προϊόντα

Τα βαριά αρωματισμένα προϊόντα skincare μπορούν να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό αν έχεις ευαίσθητο δέρμα, όσο υπέροχα και αν μυρίζουν. Τα αρώματα, συμπεριλαμβανομένων των συνθετικών και των φυσικών, μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό και ερυθρότητα στο ήδη ξηρό δέρμα σου. Τα συνθετικά αρώματα αποτελούνται από χημικές ουσίες που μπορεί να είναι επιβλαβείς για το δέρμα σου και μπορεί να τα εντοπίσεις σε λέξεις όπως geraniol, limonene και parfum στη λίστα συστατικών.

Μην περνάς πολύ χρόνο στο ντους

Ακόμα κι αν ένα μεγάλο, ζεστό μπάνιο μερικές φορές μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που σου πρότεινε ο γιατρός για το άγχος και τη χαλάρωση, το να περνάς πολύ χρόνο στο ντους μπορεί να «απογυμνώσει» το δέρμα σου από τα φυσικά του έλαια, προκαλώντας περαιτέρω ερεθισμό στο ξηρό δέρμα. Εάν δεν θέλεις να εγκαταλείψεις το “me time” στο ντους, δοκίμασε να εφαρμόσεις λάδια σώματος ή shower lotions όσο το δέρμα σου είναι βρεγμένο, για να σφραγίσεις την ενυδάτωση.

Αγόρασε έναν υγραντήρα

Η επένδυση σε έναν καλό υγραντήρα, τουλάχιστον για το χειμώνα, μπορεί να κάνει θαύματα για την ξηρή επιδερμίδα σου. Όταν το εξωτερικό στρώμα της επιδερμίδας σου είναι καλά ενυδατωμένο, ελαχιστοποιεί την απώλεια νερού μέσω του δέρματος. Έτσι διατηρεί την ξηρότητα μακριά.

Ενυδατώσου αμέσως μετά το μπάνιο

Μια γρήγορη «θεραπεία» για το ξηρό δέρμα είναι να θυμάσαι να εφαρμόζεις την κρέμα του σώματος σου αμέσως μετά από το ντους όταν το δέρμα σου είναι ακόμα υγρό για να κλειδώσει στην υγρασία.

Δοκίμασε ένα μπάνιο με βρώμη

Δοκίμασε να προσθέσεις ένα με δύο φλιτζάνια αλεσμένη βρώμη στη μπανιέρα σου για να ανακουφίσεις τα ξηρά σου άκρα. Η βρώμη μπορεί να καταπραΰνει τη φλεγμονή. Παράλληλα, αλεσμένη βρώμη βοηθά στη δημιουργία προστατευτικού φράγματος στο δέρμα.

featured image: stylight.com