Η Dr. Jen Gunter, μιλώντας στο Cosmopolitan κατέρριψε τους μεγαλύτερους μύθους για το σεξ. Παρακάτω θα διαβάσεις όσα ήρθε η στιγμή να σταματήσεις να πιστεύεις.

1: Είναι πιο εύκολο να μείνεις έγκυος σε συγκεκριμένες στάσεις στο σεξ

Όχι! Οι στάσεις που απολαμβάνετε με τον παρτενέρ σου δεν παίζουν κανένα ρόλο στο αν θα μείνεις έγκυος. Ωστόσο, ισχύει πως μετά την ερωτική πράξη, βοηθά στη σύλληψη το να μείνει η γυναίκα ξαπλωμένη για περίπου μισή ώρα.

2: Τα συμπληρώματα διατροφής βοηθούν στο ΠΜΣ

Τις περισσότερες φορές τα φυτικά προϊόντα και τα συμπληρώματα διατροφής δεν βοηθούν ιδιαίτερα όταν το ΠΜΣ έχει ήδη ξεκινήσει. Όμως, κάποιες βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής μπορούν να βοηθήσουν αν τα παίρνεις κάθε μήνα μερικές μέρες πριν την αρχή της περιόδου. Μπορείς να δοκιμάσεις το ασβέστιο και τη βιταμίνη Β6. Φυσικά πάντα, συμβουλέψου τον γιατρό σου.

3: Η κατανάλωση ζάχαρης προκαλεί μύκητες

Εκτός εάν πάσχεις από διαβήτη, τότε όχι, το να καταναλώνεις ζάχαρη δεν θα προκαλέσει μύκητες. Από την άλλη όμως ισχύει πως αν αναπτύξεις μύκητες καλό είναι να αποφεύγεις τη ζάχαρη και να επιλέγεις υγιεινές τροφές.

4: Το test-pap χρειάζεται μόνο αν υπάρχουν ενοχλήσεις

Όχι! Όχι, όχι, όχι! Το test-pap είναι ο τρόπος να προλάβουμε σοβαρές καταστάσεις. Κάθε χρόνο ανελλιπώς,  και σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σου.

5: Οι ασκήσεις kegel θα βελτιώσουν τη σεξουαλική σου ζωή

Οι ασκήσεις kegel προορίζονται για γυναίκες που έχουν κίνδυνο για πρόπτωση της μήτρας. Οπότε ναι μεν μπορεί να γυμνάσουν την περιοχή αλλά σίγουρα δεν θα αλλάξουν την ποιότητα του σεξ.

6: Το λογικό είναι το sex drive να είναι πάντα υψηλό

Φυσικά και όχι! Ανάλογα με τον κύκλο σου, η όρεξή σου για σεξ θα έχει τα σκαμπανεβάσματά της.

7: Ο σύντροφός σου δε μπορεί να νιώσει το σπιράλ σου

Υπάρχει περίπτωση να μπορεί να το νιώσει κατά τη διάρκεια του σεξ και δεν είναι ανησυχητικό αν νιώθει απλά το κορδόνι. Αν εσύ αρχίσεις να πονάς ή εκείνος νιώθει το πλαστικό, πρέπει να πας στο γιατρό γιατί ενδέχεται να έχει φύγει από τη θέση του.