Η Ουκρανία ανέκαθεν συμπεριλαμβανόταν σε αυτές τις χώρες που όταν πρόκειται για θέματα μόδας, ακολουθεί πιστά τις τάσεις και τις επιταγές της. Σε αυτό συνέβαλε η εξέλιξη των fashion bloggers (βλ. Fashion Agony) αλλά και η ανέλιξη σχεδιαστών μόδας, μεταξύ των οποίων και η Ksenia Schnaider. Πρόκειται για μια high-end ουκρανική εταιρία μόδας που ιδρύθηκε το 2011 και αποτελείται από το σχεδιαστικό δίδυμο Ksenia και Anton Schnaider. Ο Anton είναι Graphic Designer και Ksenia έχει σπουδάσει Ιστορία, με ειδίκευση στον πολιτισμό και την ενδυματολογία. Κατά το δεύτερο έτος των σπουδών της σχεδίασε την πρώτη της συλλογή και ξεκίνησε να εργάζεται ως δημοσιογράφος γράφοντας σε περιοδικά μόδας για τις νέες τάσεις. Αν δεν είχε γίνει σχεδιάστρια, σίγουρα θα ήταν Ιστορικός, αφού οι γνώσεις τη πάνω στη ιστορία είναι τεράστιες και επίσης είναι μια επιστήμη που τη συναρπάζει.

Ksenia&Anton Schnaider

Η Schnaider για τις συλλογές της συχνά λαμβάνει έμπνευση από τις αρχαίες παραδόσεις και ταυτόχρονα προσπαθεί να δημιουργήσει την απόλυτη ομορφιά που δεν γνωρίζει σύνορα. Μεταφέρει στα σχέδιά της τα γεγονότα που συμβαίνουν στην χώρα της μέσα από παραδοσιακά ουκρανικά στολίδια πάνω σε μαύρα, κόκκινα και λευκά πιξελιασμένα μοτίβα. ‘Όταν πρόκειται για την επόμενη συλλογή της, συνηθίζει να καταφεύγει στο Αμβούργο. Επηρεάζεται από την αισθητική του, εντυπωσιάζεται από την ησυχία και την ηρεμία αλλά και την επιβλητική του αρχιτεκτονική, μετατρέποντάς το στην κατάλληλη πηγή έμπνευσης της.

Για την collection της Άνοιξης/Καλοκαίρι 2015, το label με σκοπό να κάνει τα σχέδια του μοναδικά, χρησιμοποιεί μια ιδιαίτερα υποβλητική γλώσσα. Προτείνει μια συλλογή που επιδιώκει να βρει την ισορροπία μεταξύ λειτουργικότητας, ομορφιάς και θηλυκότητας. Γενικότερα το label προσπαθεί να μένει πιστό στο concept των ευρωπαϊκών ενδυματολογικών παραδόσεων που περιλαμβάνει μινιμαλιστική αισθητική, λειτουργικές ιδέες και αναφορές στη Σλαβική κουλτούρα.

Ksenia Schnaider SS'14

Spring/Summer ’14

Ksenia Schnaider SS'15

Spring/Summer ’15