Αν η καραντίνα σε πρόλαβε και δεν μπόρεσες να επισκεφτείς το κομμωτήριο, μην πανικοβάλλεσαι. Η αλήθεια είναι ότι ξανθά μαλλιά θέλουν μια εξτρά περιποίηση, ωστόσο μπορείς να την πετύχεις και μόνη σου στο σπίτι.

Χρησιμοποίησε σαμπουάν toning

Ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσεις toning προϊόντα και ειδικά σαμπουάν που διατηρούν το χρώμα σου. Μπορείς να συμβουλευτείς την κομμώτρια σου και να τα προμηθευτείς online. Μια φορά την εβδομάδα, αφού λουστείς με το σαμπουάν σου για ξανθά μαλλιά, πέρασε το toning και άφησε το να δράσει για πέντε λεπτά. Για καλύτερο αποτέλεσμα, μπορείς να το αναμείξεις με τη κρέμα μαλλιών σου.

Dry shampoo με χρώμα

Μια επίσης καλή και προσωρινή λύση, είναι το dry shampoo με χρώμα, το οποίο θα ψεκάσεις στη ρίζα σου. Η απόχρωση που θα διαλέξεις θα πρέπει να είναι ανάμεσα στο φυσικό σου χρώμα και στο ξανθό που έχεις στις άκρες σου, για να μη φαίνεται «ξένο».

 
View this post on Instagram
 

5 years later I still love this pic. Who remembers this from @thebeautydept 💞

A post shared by KRISTIN ESS (AND LOTS OF DOGS) (@kristin_ess) on

Tips για hair styling

Μια καλή ιδέα για να μη σε ενοχλεί οπτικά η ρίζα είναι να κάνεις χωρίστρα στο πλάι και όχι στη μέση. Για να το πετύχεις στέγνωσε τα μαλλιά σου, δίνοντας όγκο στις ρίζες. Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κορδέλες ή μαντίλια για απλά χτενίσματα, τα οποία δε θα ταλαιπωρήσουν τα μαλλιά σου και θα σου φτιάξουν τη διάθεση.

Ενυδάτωση και πάλι ενυδάτωση

Επίλεξε μάσκες οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν είτε μέσα στο μπάνιο, είτε κατά τη διάρκεια της νύχτας και εφάρμοσέ τες δυο φορές την εβδομάδα. Επίσης, μη ξεχνάς ότι η κατανάλωση νερού και η διατροφή σου παίζουν μεγάλο ρόλο στην ενυδάτωση.

featured image: Byrdie