Γράφει η @themothercook: “Οι κρέπες φούρνου αποτελούν αναπόσπαστο πιάτο στα γιορτινά τραπέζια της μαμάς μου εδώ και 30 χρόνια τουλάχιστον. Και όχι άδικα. Αρέσουν, πολύ, σε μικρούς και μεγάλους και μπορείς να τις προετοιμάσεις καιρό πριν και να τις καταψύξεις.”

Ετοιμάζονται σε 25′ περίπου και τρώγονται ευχάριστα ακόμα κι αν προλάβουν να κρυώσουν. Φτιάξε τις με κοτόπουλο και πολύχρωμες πιπεριές, αλλά μπορείς να ακολουθήσεις την ίδια διαδικασία για όποια υλικά σε εμπνέουν, αλλαντικά, μανιτάρια, σπανάκι, φέτα, κολοκύθα κ.τ.λ.

Υλικά για 25 μικρές κρέπες ή 10 μεγάλες:

Για τις κρέπες:

2 αυγά

1/2 κ. νερό

3/4 κ. γάλα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ. αλεύρι γ.ο.χ.

1/2 κ.γ. αλάτι

Για τη μπεσαμέλ

30 γρ βούτυρο

30 γρ αλεύρι

400ml γάλα

αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο

150 γρ τυρί (edam, Gouda, cheddar)

Για τη γέμιση

500-600 γρ φιλέτο κοτόπουλο μπούτι

1-2 κ.γ. μουστάρδα με σπόρους

1/3 κόκκινης πιπεριάς

1/3 κίτρινης πιπεριάς

1/3 πορτοκάλι πιπεριάς

200 ml κρέμα γάλακτος

Πώς θα το φτιάξεις:

Ετοιμάζουμε το μείγμα για τις κρέπες και αφήνουμε για 30′ τουλάχιστον. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Ζεσταίνουμε το γάλα και το αφήνουμε στην άκρη.

Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ψηθεί λίγο το αλεύρι (3-4′). Προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο και ανακατεύουμε συνεχώς και γρήγορα. Όταν τελειώσει το γάλα, προσθέτουμε τα καρυκεύματα. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 5-6′ να δέσει, ανακατεύοντας συχνά, με προσοχή στις γωνιές της κατσαρόλας. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά. Ανακατεύουμε να λιώσουν και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα φιλέτα. Αλατιπιπερώνουμε και προσθέτουμε την μουστάρδα. Σε 10-12′ είναι έτοιμο.

Κόβουμε σε μικρά καρέ τις πιπεριές και σε μπουκιτσες το κρέας. Αναμειγνύουμε την κρέμα, το κρέας, τις πιπεριές και λίγο ακόμα τυρί. Συνθέτουμε τις κρέπες, στρώνουμε σε πυρέξ και περιχύνουμε με κρέμα γάλακτος.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C αέρα για 20-25′. Σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε!