Όταν μιλάμε για θερμίδες, το κρασί τερματίζει τελευταίο μιας και έχεις τις λιγότερες, σε αντίθεση με άλλα αλκοολούχα ποτά. Είχες ποτέ ενδοιασμούς σχετικά με το αν το κρασί επηρεάζει ή όχι τον μεταβολισμό σου ή την απώλεια βάρους; Η επιστήμη ήρθε να σου πει το πόσο καλό κάνει τελικά στο σώμα σου.

Σύμφωνα με μία καινούργια έρευνα της Ιατρικής σχολής του Harvard, το να πίνεις κρασί πριν πας για ύπνο σε βοηθάει να χάσεις βάρος. Η έρευνα επικεντρώνεται στη ρεσβερατρόλη, μία χημική ένωση η οποία βρίσκεται στα περισσότερα κρασιά του εμπορίου. Η ρεσβερατρόλη προέρχεται από τα φυτά και βοηθάει στην καταπολέμηση των λιποκυττάρων και τον περιορισμό της όρεξης.

Μία άλλη έρευνα, έδειξε ότι οι γυναίκες που έπιναν τουλάχιστον 2 ποτήρια κρασί την ημέρα (ειδικά άμα το ένα ήταν τις βραδινές ώρες) είχαν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν βάρος. Σε αντίθεση με αυτές που δεν έπιναν σταγόνα. Ναι, αμέ!

Το κρασί πάντα το ακολουθούσε η φήμη του πιο υγιεινού αλκοολούχου ποτού (κυρίως το κόκκινο). Σε αντίθεση με ποτά όπως η μπίρα ή τα ανθρακούχα.

Εξάλλου το λένε και διάφοροι ακόλουθοι του υγιεινού τρόπου ζωής, το να πίνεις κρασί έχει πάντα μέρος σε έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής. Αν σκεφτούμε ότι η σύνθεσή του είναι, κατά κύριο λόγο, χυμός από σταφύλια και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία άλλωστε είναι και γνωστά ότι μειώνουν τις καρδιακές παθήσεις και τις πιθανότητες καρκίνου… Μία είναι η απάντηση: Ευχαριστούμε!


Πηγή: elle.com.au Μετάφραση: Εύα Τόλιου Featured image: Pinterest