Είσαι στην παραλία, έχεις χαλαρώσει, ο ήλιος δημιουργεί αυτό το χρώμα κανέλας στο δέρμα σου και γύρω σου υπάρχουν τόσα όμορφα κοχύλια που θέλεις να μαζέψεις αλλά από την άλλη δεν ξέρεις και τι να τα κάνεις. Θα τα χρησιμοποιήσεις ως βάση για να φτιάξεις κεριά που θα δημιουργούν υπέροχη ατμόσφαιρα στον χώρο σου.

Θα χρειαστείς:

Μερικά μεγάλα κοχύλια

Φιτίλια τόσα, όσα και ο αριθμός των κοχυλιών

Κερί της επιλογής σου (προτίμησε κερί σόγιας)

Αρωματικό έλαιο (προαιρετικά)

Μέθοδος:

Για αρχή καθάρισε καλά τα κοχύλια που μάζεψες. Πλύνε τα και φρόντισε να στεγνώσουν καλά. Αν είναι ακόμα υγρά όταν ρίξεις μέσα το κερί, το πιθανότερο είναι το κερί να μην κολλήσει μέσα τους.

Για να λιώσεις το κερί, βάλε το σε ένα μπολ και στη συνέχεια τοποθέτησε το σε ένα μεγαλύτερο μπολ με νερό. Βάλε το στα μικροκύματα για ένα λεπτό ώστε το κερί να λιώσει. Αν πάλι δεν έχεις μικροκύματα στο σπίτι, αντί να χρησιμοποιήσεις μεγαλύτερο μπολ χρησιμοποίησε μία κατσαρόλα στην οποία το μπολ με το κερί να εφάπτεται ομοιόμορφα ώστε να λιώσεις το κερί με τη μέθοδο μπεν μαρί.

Αφού το κερί λιώσει πρόσθεσε μερικές σταγόνες από αρωματικά έλαια της επιλογής σου και βάλε το κερί σε ένα κανατάκι ώστε να μπορείς να το χωρίσεις πιο εύκολα στα διάφορα κοχύλια σου.

Βάλε τα κοχύλια σε μία επιφάνεια στην οποία να είναι σταθερά (όπως πάνω σε μία πετσέτα) και ξεκίνα τη διαδικασία. Πρόσθεσε τα φιτίλια και άφησε το κερί να κρυώσει.

*extra tip: Χρησιμοποίησε παλιά σκεύη στα οποία θα τοποθετήσεις το κερί γιατί ανάλογα με την ποιότητα του κεριού που θα επιλέξεις να χρησιμοποιήσεις, υπάρχει περίπτωση να δυσκολευτείς αν τα καθαρίσεις.

featured photo: www.welke.nl