Είσαι 5 χρονών. Τρώς φράουλες με ζάχαρη και νιώθεις μια πλημμύρα ευτυχίας.

Είσαι 10. Μαθαίνεις ότι ο Γιωργάκης αγαπάει τελικά την Βασούλα, αφού σου ζητάει πολύ ευγενικά να γίνεις “κουμπάρα” και να τους παντρέψεις στο δεύτερο διάλλειμα. Τους παντρεύεις και νιώθεις ότι ήρθε η ώρα να γίνεις καλόγρια. Δεν πρόκειται να ξαναγαπήσεις ποτέ κανέναν άλλο στη ζωή σου, εκτός από τον Jesus. Γίνεται άσπονδος εχθρός σου οι ξανθές (η Βασούλα είναι ξανθιά). Μάλλον δεν κάνεις για καλόγρια.

Είσαι 15. Ξεφυλλίζεις το πρώτο σου περιοδικό και αρχίζεις να περνάς πάρα πολύ χρόνο στον καθρέφτη μισώντας σε. Ακόμα και για εκείνο το αγόρι που σε κοιτάει συνέχεια στα διαλείμματα, πιστεύεις ότι δεν βλέπει καλά ή ότι είναι weirdo. Ακόμα δεν έχεις ξεπεράσει το γεγονός, ότι ο Γιωργάκης διάλεξε την Βασούλα, όμως μετά από μια αποτυχημένη προσπαθεί να κάνεις τα φρύδια σου σαν της Kate Winslet στο Titanic, το ξεπερνάς. Συνειδητοποιείς τις εμμονές σου με τον Γιωργάκη, την Βασούλα, την Kate Winslet καθώς και το γεγονός, ότι άφησε τον Τζάκ (Leonardo Di Caprio) να παγώσει και στο τέλος η “γλυκούλα” τον άφησε να πέσει και στον βαθύ ωκεανό. Το μόνο που σε νοιάζει είναι το πότε θα ξαναβγούν τα φρύδια σου.

Είσαι 20. Σπουδάζεις στην αγαπημένη σου σχολή. Έχεις φίλους και ένα αγόρι. Σε κάθε ραντεβού σου φέρνει τριαντάφυλλα. Κάθε Αγ. Βαλεντίνου αρκουδάκια. Ανακαλύπτεις ότι σε απατάει. Χάνεις τη Γη κάτω από τα πόδια σου και κατηγορείς τον εαυτό σου. Έπρεπε να το είχες καταλάβει. Πολλά αρκουδάκια και λουλουδικά βρέ παιδί μου! Αρχίζεις να πίνεις τον καφέ σου πικρό. Μισείς τον εαυτό σου και τους πάντες.

Είσαι 25. Έχεις συγχωρήσει τον εαυτό σου και έχεις βρει τι σου αρέσει να κάνεις σε αυτή τη ζωή. Έχεις καταλάβει ότι οι επιλογές σου δεν θα είναι πάντα οι σωστές, αλλά τουλάχιστον θα είναι δικές σου. Δεν ξεφυλλίζεις πια περιοδικά και δεν πιστεύεις στα ψεύτικα πρότυπα ομορφιάς που σου πλασάρονται. Γενικά αμφισβητείς τα πάντα. Ακόμα και τον έρωτα. Αυτός που πραγματικά θες να γνωρίσεις αυτόν τον καιρό, είναι ο εαυτός σου. Ξαναερωτεύεσαι. Είσαι σίγουρη ότι θα απογοητευτείς. Απογοητεύεσαι. Δεν έχεις κανέναν σκοπό να ξαναερωτευτείς, αλλά.. ξαναερωτεύεσαι και συνειδητοποιείς ότι η ζωή έχει πολλή περισσότερη φαντασία από εσένα.

Είσαι 30 και η ζάχαρη δεν είναι ο χειρότερος εχθρός σου, αλλά τα τακούνια που αποφασίζεις να μην φοράς συχνά. Τον καφέ σου τον πίνεις πια μέτριο και διαβάζεις πολύ. Συνεχίζεις να τρως μακαρόνια με κιμά και ψωμί μαζί, γιατί απλά το γουστάρεις. Κάνεις πολλά πράγματα, γιατί απλά τα γουστάρεις. Ταξιδεύεις. Κάτω από αυτό το αμπέλι στην Σίφνο, σου σερβίρονται κατακόκκινες φράουλες με ζάχαρη. Χαμογελάς. Είσαι ακόμα ερωτευμένη.