Ενώ τα μακριά νύχια θα είναι πάντα βασικό στοιχείο του μανικιούρ, τα πιο κοντά νύχια μπορεί να είναι μια τάση που αγαπάμε. Μπορεί να μην είναι τόσο τολμηρά ή συναρπαστικά – όσο τα αμυγδαλωτά νύχια που χαζεύουμε στα social media από τις influencers. Όπως φαίνεται όμως τα κοντά νύχια έχουν τη στιγμή τους ξανά.

Τα κοντά νύχια συμβαδίζουν με την αισθητική του «clean girl» που είναι trend αυτή τη στιγμή. Είναι κομψά, δεν απαιτούν πολύ συντήρηση και έχουν πιο φυσική εμφάνιση από τα μακρύτερα στυλ. Εξάλλου και με κοντά νύχια μπορείς να κάνεις πολύ ενδιαφέροντα χρώματα.

Τα κοντά νύχια κερδίζουν σε πρακτικότητα

Πάρε για παράδειγμα την Cardi B, η οποία συχνά δημοσιεύει το TikToks προσπαθώντας να ανοίξει ένα κουτί, να κουμπώσει τα ρούχα της ή να αλλάξει πάνα με νύχια 5 εκατοστών. Με πιο κοντό στυλ, φυσικά, οι καθημερινές εργασίες δεν είναι πρόβλημα. Έχεις δοκιμάσει να πληκτρολογήσεις με μακριά νύχια;

Κοντά Νύχια = Υγιή Νύχια

Για να μακρύνουν τα νύχια, οι μανικιουρίστ εφαρμόζουν ψεύτικα νύχια που μπορεί να είναι πιο σκληρά σε σχέση με τα φυσικά, τα οποία αν αφεθούν πολύ ή αφαιρεθούν λάθος προκαλούν φθορές στα φυσικά νύχια. Ένα σύντομο κανονικό ή ένα gel μανικιούρ είναι μία πιο υγιεινή επιλογή.

Επειδή τα κοντά νύχια φαίνονται καλύτερα όταν είναι υγιή, φρόντισε να τα διατηρείς ενυδατωμένα με ένα θρεπτικό λάδι. Μπορείς να τα λιμάρεις με μια λεία λίμα για να αποφύγεις τυχόν αιχμηρές άκρες. Με ένα ειδικό εργαλείο μπορείς να σπρώχνεις προς τα πίσω και να κόβεις συχνά τα πετσάκια για να διατηρείς το μανικιούρ σου προσεγμένο.

Επιπλέον το πρόσθετο μήκος με ψεύτικα νύχια (ανεξάρτητα από το υλικό) είναι το τέλειο περιβάλλον για βακτήρια και ιούς. Όσο μικρότερη είναι η επιφάνεια, τόσο πιο εύκολο είναι να διατηρείς τα χέρια σου πραγματικά καθαρά.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @colorstreet

Στα κοντά νύχια μερικές αποχρώσεις είναι καλύτερες

Τα φωτεινά και τολμηρά χρώματα φαίνονται απίστευτα σε πιο κοντά νύχια. Σκέψου το σμαραγδένιο πράσινο, το κίτρινο νέον και τα κλασικά κόκκινα. Φυσικά τα σκούρα γκρι, τα μαύρα κι όλες οι σκούρες χειμωνιάτικες αποχρώσεις μοιάζουν πιο σωστές στα κοντά νύχια.