Ο Κωνσταντίνος Σιαχάμης είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας Αθηνών και σε λίγους μήνες ολοκληρώνει το Master του στο Marketing Management. Αγαπάει πολύ τα ταξίδια και του αρέσει να μοιράζεται τις εμπειρίες του μέσα από τις φωτογραφίες και τα video του στα social media.

Νιώθει ευλογημένος γιατί τα τελευταία τρία χρόνια μπορεί να τα συνδυάζει αφού η δημιουργία περιεχομένου είναι το επάγγελμα του. Άλλος θα το ονομάσει “influencer” άλλος “Content Creator”, αυτός θα πει απλώς ότι εξιστορεί τη δική του ιστορία κινητοποιώντας τον κόσμο να ακολουθεί κι αυτός τα όνειρα του.

Τι είναι για σένα το ταξίδι;

Το ταξίδι για μένα είναι ελευθερία. Είναι ένας τρόπος να ανακαλύψω τον κόσμο. Είναι κάτι το οποίο αγοράζεις και σε κάνει πλουσιότερο. Το ταξίδι είναι η ίδια η ζωή. Οφείλουμε να δούμε όσο μεγαλύτερο μέρος από τον κόσμο στον οποίο ζούμε, να γνωρίσουμε νέα μέρη, νέους ανθρώπους, νέους πολιτισμούς κι αυτό θα το κάνουμε μόνο μέσα από τα ταξίδια.

Υπάρχει κάποια πόλη, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, που πια να αποκαλείς ‘’σπίτι’’ σου;

Νομίζω πως ολόκληρος ο κόσμος είναι το σπίτι μου, είναι το σπίτι μας. Έτσι θεωρώ πως πρέπει να το βλέπουμε όλοι. Η γη είναι το σπίτι μας και μάλιστα το μοναδικό σπίτι που έχουμε σαν άνθρωποι.

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στο να ταξιδεύεις πολύ συχνά;

Ο χρόνος. Η μεγαλύτερη πρόκληση στο να ταξιδεύω συχνά είναι ξεκάθαρα ο χρόνος. Κάθε μου ταξίδι είτε πρόκειται για δουλειά είτε για διακοπές απαιτεί οργάνωση κι ο χρόνος που έχουμε είναι πάντοτε περιορισμένος. Άλλωστε μπορούμε πάντοτε να κερδίσουμε περισσότερα χρήματα, όμως ποτέ παραπάνω χρόνο. Για αυτό το λόγο πρέπει να μην χάνουμε λεπτό από την ζωή μας είτε ταξιδεύουμε είτε όχι.

Έχεις κάποια ανάμνηση από τα ταξίδια που έκανες στην παιδική σου ηλικία;

Θυμάμαι έντονα τα ταξίδια το καλοκαίρι παρότι κάναμε 1-2 ακόμη μέσα στο χρόνο. Με τους γονείς μου και τον αδερφό μου ταξιδεύαμε κάθε καλοκαίρι σε κάποιο ελληνικό νησί, ίσως για αυτό και έχω αγαπήσει τόσο και τα ταξίδια αλλά και τα υπέροχα νησιά μας. Έχουμε επισκεφθεί πολλά από τα νησιά μας όμως στα περισσότερα ήμουν πολύ μικρός για να τα θυμάμαι οπότε τώρα αναγκαστικά πρέπει να τα ξανά επισκεφτώ!

Ποιο είναι το αγαπημένο σου μέρος σε όλο τον κόσμο και γιατί;

Όσοι με γνωρίζουν και με “ακολουθούν” και κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά ξέρουν ότι είμαι προβλέψιμος! Το Λονδίνο αποτελεί το αγαπημένο μου μέρος από όσα έχω ταξιδέψει ως τώρα. Στην αρχή του 2019 το επισκέφθηκα για πρώτη φορά ενώ ξαναπήγα εκείνα τα Χριστούγεννα. Υπήρχε και υπάρχει μια τάξη στο Λονδίνο, όλα λειτουργούν ρολόι και οι ψυχαναγκαστικοί σαν εμένα θα συμφωνήσουν εδώ!

Τι σου έχουν διδάξει τα ταξίδια σου;

Με έχουν διδάξει πόσο όμορφος είναι ο κόσμος στον οποίο ζούμε. Πόσο μικρή είναι η ζωή που ζούμε, οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο απλά περνάνε και δεν ζουν πραγματικά. Έχω μάθει μέσα από τα ταξίδια μου πως δεν έχουμε διαφορές μεταξύ μας, είμαστε όλοι άνθρωποι σε ένα κοινό σπίτι που ονομάζουμε γη και δεν μας χωρίζει τίποτα παρά μόνο η τύχη που είχε ο καθένας μας να γεννηθεί αλλού. Ζούμε μόνο μια φορά και είναι κρίμα να μην δούμε όσα περισσότερα μέρη μπορούμε. Είναι καιρός να ταξιδέψουμε ξανά. Είναι καιρός να ζήσουμε.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Never alone: Ο Χρήστος και η Μαρία μας εξηγούν γιατί τα ταξίδια είναι πιο όμορφα όταν τα μοιράζεσαι