Θα μαντέψω ότι χρησιμοποιείς το καθαριστικό σου, το toner, το serum, μία ενυδατική, μία κρέμα ματιών και ίσως και ένα face oil. Όλα μαζί, στην καθημερινή ρουτίνα σου, είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις για τη βασική περιποίηση του προσώπου σου. Το toner, είναι στο ντουλάπι σου για να ισορροπεί τα επίπεδα του pH κι ανάλογα το προϊόν να εκτελεί και πιο συγκεκριμένες αποστολές. Όπως να κάνει ήπια απολέπιση, να μειώσει τους πόρους, να φωτίσει και να διορθώσει δυσχρωμίες ή να ελέγξει την παραγωγή του σμήγματος.

Όταν φτάνει λοιπόν η σειρά του toner. Βρέχεις ένα δίσκο από βαμβάκι και τον εμποτίζεις με λίγη από τη λοσιόν και περνάς με απαλές κινήσεις όλο το πρόσωπο σου. Δεν κάνεις κάτι λάθος. Ίσως μάλιστα μ αυτόν τον τρόπο να παρατηρείς πάνω στο βαμβάκι και μερικά ακόμα υπολείμματα από το make ή τη μάσκαρά σου. Σωστά;

Η αλήθεια είναι πως το  toner δεν είναι εδώ για να απομακρύνει το makeup σου. Αν βλέπεις δείγματα καθαρισμού στο βαμβάκι σου τότε δεν έχεις κάνει καλή δουλειά με τον καθαρισμό σου, στο προηγούμενο βήμα. Κάνε σωστά τον καθαρισμό σου και μη βιάζεσαι. Στη συνέχεια, ρίξε στην παλάμη σου μερικές σταγόνες από τη λοσιόν.  Εφάρμοσε απευθείας με τα δάχτυλα σου στο πρόσωπο σου ”ταμποναριστά” με μικρά χτυπήματα και ΧΩΡΙΣ να τρίβεις το δέρμα σου.

Τα οφέλη;

Kάνεις ένα ήπιο μασάζ στην επιδερμίδα σου που βοηθάει να απορροφηθεί το προϊόν καλύτερα. Επιπλέον δεν σπαταλάς στο βαμβάκι παραπάνω προϊόν που τελικά δεν θα χρησιμοποιήσεις και θα πετάξεις στα σκουπίδια.

The Youth To The People Kombucha + 11% AHA Exfoliation Power Toner
Origins Zero Oil™ Pore Purifying Toner
Pixi- Glow Tonic
Mario Badescu-Glycolic Acid Toner
featured photo: thebeautylookbook.com