Όσα θετικά και να έχει το να αγοράζεις τα υπέροχα παπούτσια που θέλεις, σχεδόν πάντα πάει πακέτο με τις δυσκολίες που αυτό συνεπάγεται. Δηλαδή τις πληγές και τον πόνο που θα βιώσεις μέχρι να τα συνηθίσεις.

Θα ξεχάσω εγώ εκείνη τη βόλτα που είχα κάνει στα σοκάκια της Κιμώλου πριν δύο καλοκαίρια; Ποτέ! Και όχι γιατί ήταν όμορφα (που ήταν δηλαδή). Αλλά πού  να καταφέρω να κοιτάξω γύρω μου και να ευχαριστηθώ τη βόλτα ενώ πήγαινα σαν το κουτσό άλογο. Και τα δύο μου πόδια είχαν γεμίσει πληγές και είχαν ματώσει επειδή είχα φαγωθεί να βάλω τα καινούργια μου παπούτσια εκείνο το βράδυ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, δε μπορούσα και να κάνω πολλά γιατί είχα βγει (επιτέλους!) με το αγόρι που περίμενα πώς και πώς. Ένα φιάσκο εκείνο το βράδυ. Να σημειώσω εδώ πως από τότε, κάθονται στο κουτί τους στην ντουλάπα μου και απλά που και που τα ανοίγω να τα χαζέψω και τα ξανά κλείνω για να μη με βρει κανένα κακό. 

Έκτοτε έψαξα και βρήκα τι μπορείς να κάνεις για να μη σε χτυπάνε τα παπούτσια και να μπορείς να τα ευχαριστηθείς χωρίς να δακρύζεις ή να φαίνεσαι σαν τραυματίας πολέμου με όλα τα Hansaplast από εδώ και από εκεί.

Όταν αγοράζεις ένα καινούριο ζευγάρι παπούτσια, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

*Φόρεσε τις πιο χοντρές κάλτσες που έχεις για να σε στενεύει το παπούτσι.

*(Με προσπάθεια), φόρεσε τα παπούτσια. 

*Πάρε ένα πιστολάκι για τα μαλλιά και κράτα το κοντά στο κάτω μέρος του παπουτσιού κάτω από τα δάχτυλα. Άναψε το και κούνα τα δάχτυλα μέσα στα παπούτσια καλύπτοντας κάθε πλευρά τους.

*Μην ακουμπήσεις το πιστολάκι πάνω στη σόλα γιατί μπορεί να την παρά ζεστάνει και να λιώσει. 

*Τώρα, φόρεσε τα παπούτσια και συνέχισε με το πιστολάκι με τον ίδιο τρόπο ενώ τα τεντώνεις και τα λυγίζεις. Ακριβώς όπως θα έκανε και το πόδι σου αν έκανες point και flex.

Et voilà!

Featured image: Elle