zucchini

Χρειάζεσαι 15 λεπτά για να φτιάξεις το πιο καλοκαιρινό συνοδεύτικο για ένα γεύμα ή δείπνο στο μπαλκόνι.

Μερίδες 2-4

5 κουταλιές λάδι

1 ματσάκι βασιλικό 1/2 κιλό καθαρισμένα κολοκυθάκια κομμένα στη μέση αλάτι 1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 1 κουταλιά ξύδι πιπέρι

Σ ένα τηγάνι ανακάτεψε το ψιλοκομμένο βασιλικό με τις 2 κουταλιές λάδι και βάλε το σε μέτρια θερμοκρασία. Άπλωσε σε σειρά τα κομμένα κολοκυθάκια και άφησε τα να ροδίσουν για 3-4 λεπτά από τη κάθε πλευρά. Βάλε τα τα κολοκυθάκια σε μια πιατέλα και πασπάλισε με αλάτι. Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το σκόρδο, το ξύδι και το υπόλοιπο λάδι. Στο τέλος βάλε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Ρίξε τη vinaigrette στα κολοκυθάκια και πασπάλισε με λίγα φύλλα βασιλικού. Όση περισσότερη ώρα μείνουν τα κολοκυθάκια με τη μαρινάδα τόσο πιο γευστικά θα γίνουν. Μπορείς να τα διατηρήσεις μια εβδομάδα στο ψυγείο και ταιριάζουν τέλεια με ούζο ή μπύρα.