Η Κλέλια Ρένεση έχει τοποθετηθεί πολλάκις φορές σε ζητήματα κοινωνικού περιεχόμενου. Χρησιμοποιώντας τον προσωπικό της λογαριασμό στα social media δεν διστάζει να «φωνάξει» την άποψή της και να μας προσφέρει απλόχερά λίγο φως στο σκοτάδι που ζούμε.

Αυτό ακριβώς συνέβη και χθες, 13 Ιουλίου. Η καλλιτέχνης, ξεπρόβαλε σαν μια αχτίδα ηλίου, η οποία φώτισε στο πέρασμά της, δίνοντας μας αισιοδοξία και ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο. Είναι τρομακτικό το πώς μια φωτογραφία, μπορεί να σε φωτίσει και να γεμίσει την καρδιά σου με τόσο όμορφα συναισθήματα. Όταν μάλιστα συνοδεύεται από ένα καθηλωτικό κείμενο, όταν συνοδεύεται από λόγια αιχμηρά, λόγια αληθινά, σκέψεις «αφιλτράριστες», τότε δεν σου αφήνει περιθώριο από το να μη μουδιάσεις ολόκληρη.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Klelia Renesi (@klelia_renesi)

«Πριν 2 χρόνια ακριβώς, κρατούσα την 2 μηνών κόρη μου γυμνούλα, ακριβώς όπως τη γέννησα κι όπως γεννήθηκα κι εγώ. Την προετοίμαζα να μπει πρώτη φορά στην αγκαλιά της θάλασσας και να μάθει να θεραπεύεται από αυτήν. Γυμνές κι οι δυο σε χορό με τα κύματα. Όπως στην κοιλιά της μάνας μας.Όσα αίσχη και να γίνουν, όσο κι αν η πατριαρχική κοινωνία αρρωσταίνει τις κόρες μας, τόση περισσότερη κόντρα θα υψώνουμε εμείς. Για τις αδελφές μας, τις κόρες μας, για τα θηλυκά όλου του κόσμου. Όχι ανόητε. Το σώμα μας δεν είναι το πεδίο βολής σου, ούτε τόπος εκτόνωσης σου, ούτε καν στη διάθεσή σου. Είμαστε αρχέγονα πανίσχυρα οντά μαγικά, με εντολές πανάρχαιες και γνώσεις μυστικές. Γεννάμε τη ζωή και τη θεριεύουμε, κρατάμε το συμπάν στη θέση του, γεμίζουμε την πλάση με αγάπη και φροντίδα. Αν σε ένα γυναίκειο κορμί, εσύ βλέπεις μόνο το σκεύος ηδονής σου κι όχι το μεγαλείο του, είσαι ανάπηρος σε όλα τα τερέν, και τσάμπα σου δόθηκε το δώρο της ηδονής. Δεν θα φοβίσετε τις γυναίκες να πλάσουν τον κόσμο που ονειρευτήκαν. Δεν θα μειώσετε ούτε πόντο το μεγαλείο μας και την αποστολή μας. Είμαστε γυναίκες, είμαστε ελεύθερες, είμαστε οι μανάδες, οι γιαγιάδες κι οι προγιαγιάδες σας, κι οποίο τσογλανι ασελγεί πάνω μας θα το φάει το μαύρο σκότος. Καμία μονή, καμία μονή, ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ».

Μέσα από αυτή τη μαγευτική φωτογραφία συνηδειτοποίησα οτι ο κόσμος φαντάζει ολοένα και πιο σκοτεινός, ολοένα και πιο σάπιος. Κάθε ίχνος αγάπης, αλληλεγγύης και κατανόησης έχει βουλιάξει στον πάτο της θάλασσας εδώ και πολύ καιρό. Αναρωτιέμαι λοιπόν, τι θα απογίνουμε; Εν έτει 2021, οι γυναίκες είμαστε αναγκασμένες να παλεύουμε ακόμη για τα αυτονόητα. Να παλεύουμε για την αξιοπρέπεια μας, για την ισότητά μας, να παλεύουμε για να προστατέψουμε το σώμα μας και την ψυχή μας, από κάθε τυχαίο που πιστεύει ότι μπορεί να έχει δύναμη πάνω μας.

Σας γελάσανε κύριοι. Ούτε είχατε, ούτε έχετε, ούτε θα έχετε ποτέ δύναμη πάνω στα σωματά μας. Δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσουμε να παλεύουμε για έναν άλλον κόσμο. Δεν πρόκειται ποτέ να ησυχάσουμε. Και ξέρετε γιατί; Γιατί η γυναικεία ψυχή, η γυναικεία αλληλεγγύη τα σαρώνει όλα στο πέρασμά της. Πάντα θα είμαστε όλες ενωμένες, όλες μια γροθιά θα παλεύουμε για να ρίξουμε την πατριαρχία και τον μισογυνισμό. Όποιος σταθεί εμπόδιο στη διαδρομή μας, όποιος προσπαθήσει με δόλιους τρόπους να μας βάλει τρικλοποδιά, τότε θα μας βρει απεναντί του.

Ευχαριστούμε Κλέλια Ρένεση. Ευχαριστούμε που μας υπενθύμισες για ακόμη μια φορά την ανυπέρβλητη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας.