Πανεύκολη και νόστιμη. Την έφτιαξε αυτές τις μέρες η @thebelly_rules. Είναι το ιδανικό dip από ρεβύθια, το κλασικό και αγαπημένο χούμους. Η Memi γαρνίρισε με ελαιόλαδο, μερικά ρεβίθια, φρέσκο μαϊντανό και πάπρικα.

Τι θα χρειαστείς:

⅓ φλ. ταχίνι

2-4 κ.σ κρύο νερό

2 κ.σ. ελαιόλαδο

½ κ.γ. κύμινο

¾ κ.γ. αλάτι

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

χυμό από ένα λεμόνι

1 κεσεδακι ρεβίθια, ξέπλυμα

Πώς θα το φτιάξεις:

1. Χτυπάω στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από τα ρεβίθια μέχρι να έχω μια κρέμα. 2. Προσθέτω τα ρεβίθια και χτυπάω για ακόμα 4-5 λεπτά. 3. Δοκιμάζω και αν χρειαστεί προσθέτω επιπλέον αλάτι, κύμινο και λεμόνι. 4. Γαρνίρω με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζω λίγη πάπρικα ή chilli flakes και τέλος λίγα επιπλέον ρεβίθια.