Αδελφές ψυχές, συγγενικά πνεύματα, κάρμα. Σίγουρα θα έχεις ακούσει ή χρησιμοποιήσει ενδεχομένως κάποια από αυτές τις έννοιες. Η ιδέα των συγγενικών πνευμάτων είναι παρόμοια με την έννοια της αδελφής ψυχής, όμως δεν αφορά πάντα κάποιον σύντροφο ή κάποια σχέση ρομαντική. Αυτό το είδος σύνδεσης μπορεί να συμβεί σε κάθε είδους σχέση.

Τι είναι τα συγγενικά πνεύματα;

Δεν είναι κάτι μεταφυσικό αλλά μπορεί να μοιάζει. Πρόκειται για μια άμεση σύνδεση δύο ατόμων, όπου η συνομιλία κυλά τόσο αβίαστα σαν να γνωρίζονται χρόνια. Αν έχεις νιώσει έτσι με κάποιο άτομο, τότε ίσως να έχεις αντιληφθεί την έννοια του συγγενικού πνεύματος.

Η ουσία είναι πως με αυτό το άτομο έχεις αναπτύξει ένα ιδιαίτερο είδος δεσμού από τα πρώτα λεπτά γνωριμίας. Δεσμός, που συνήθως στην πορεία φαίνεται πως είναι για μια ζωή. Πιο απλά τα συγγενικά πνεύματα είναι δύο άνθρωποι που συνδέονται μέσω των παρόμοιων αξιών και ενδιαφερόντων τους. Ένα τέτοιο άτομο, αν αναρωτιέσαι, σου είναι τόσο οικείο τελικά γιατί ψυχικά, ενεργειακά αλλά και συναισθηματικά είστε παρόμοιοι.

4 σημάδια ότι έχετε βρει το συγγενικό σας πνεύμα

Νιώθετε σαν να γνωριζόσασταν όλη σας τη ζωή

Τα συγγενικά πνεύματα συχνά αναγνωρίζουν ή αισθάνονται το ένα το άλλο στην πρώτη συνάντηση. Υπάρχει μια βαθιά αίσθηση οικειότητας και μια φυσική σύνδεση.

Έχετε πολλά κοινά

Τα συγγενικά πνεύματα έχουν παρόμοιες (σχεδόν ασυνήθιστα παρόμοιες) προσεγγίσεις για τη ζωή. Και οι δύο θα έχετε παρόμοιες αξίες, τρόπους, συμπεριφορά αλλά και αίσθηση του χιούμορ. Θα εκπλαγείτε επίσης από το πόσο σας αρέσουν και δεν σας αρέσουν τα ίδια πράγματα.

Νιώθετε πολύ άνετα μεταξύ σας

Τις περισσότερες φορές, όταν γνωρίζεις κάποιο καινούργιο άτομο, θες ένα μικρό διάστημα προσαρμογής πριν ανοιχτείς και νιώσεις άνετα. Στην περίπτωση των συγγενικών πνευμάτων, αυτό ο χρόνος προσαρμογής δεν είναι απαραίτητος καθώς θα αισθάνεστε απερίγραπτα οικεία και άνετα μεταξύ σας.

Συνεχίζετε πάντα από εκεί που σταματήσατε

Σου έχει συμβεί σίγουρα να έχεις έναν καλό φίλο ή ένα πολύ αγαπημένο άτομο, που όσο καιρό κι αν έχετε να μιλήσετε ή να συναντηθείτε, όταν αυτό συμβεί θα είναι σαν να μην πέρασε μία μέρα. Οι πραγματικές συγγενικές σχέσεις του πνεύματος τείνουν να “ξεκινούν από εκεί που σταμάτησαν” μετά από μήνες ή ακόμα και χρόνια χωρίς φυσική ή λεκτική σύνδεση.

Αν πιστεύεις στο πεπρωμένο ή ακόμα και στα μαθήματα που σου διδάσκουν τα πάντα γύρω σου, ίσως η έννοια του συγγενικού πνεύματος να μην σε ξενίζει τόσο. Άλλωστε κάθε άνθρωπος που γνωρίζουμε έχει κάτι να μας μάθει. Όλα εντέλει καταλήγουν στο πως εσύ ερμηνεύεις το τι συμβαίνει γύρω σου, είτε θεωρείς πως τα πάντα είναι προκαθορισμένα, είτε το αποτέλεσμα των ενεργειών και επιλογών μας.