Κι όμως η σαμπάνια είναι ωφέλιμη για την υγεία

Κι όμως η σαμπάνια είναι ωφέλιμη για την υγεία

Η σαμπάνια έχει συνδυαστεί στο μυαλό όλων με χαρούμενες στιγμές της ζωής μας. Η πρόποση που θα κάνεις έχει άλλη βαρύτητα αν γίνει με ένα ποτήρι αυτού του εκλεκτού αφρώδους οίνου. Κι αν σου έλεγα ότι ι ίδια η βασίλισσα Ελισάβετ πίνει σαμπάνια, όχι μόνο για να ευχηθεί αλλά και για λόγους υγείας;

Κι όμως η σαμπάνια είναι ωφέλιμη για την υγεία

unsplash.com

Οι επιστήμονες, ύστερα από πολλές μελέτες, υποστηρίζουν ότι τρία ποτήρια σαμπάνιας τη μέρα έχουν πολλά οφέλη για τον άνθρωπο μιας και θωρακίζουν τον οργανισμό από ασθένειες όπως τη νόσος Alzheimer και την άνοια. Όσο περίεργο και αν ακούγεται, αυτό συμβαίνει λόγω της ποικιλίας των σταφυλιών που χρησιμοποιούνται για να φτιαχτεί η σαμπάνια, δηλαδή τα Pinot Noir καθώς και τα Pinot Meunier.

Στο Pittsburgh της Πενσυλβάνια έγινε ένα πείραμα, τα αποτελέσματα του οποίου έδειξαν ότι το ποσοστό των ανθρώπων με προβλήματα στη μνήμη τους μειώθηκε κατά πολύ όταν ενέταξαν στην καθημερινή τους διατροφή μέτριες ποσότητες από σαμπάνια. Εκτός από αυτό, η σαμπάνια βελτιώνει τη σεξουαλική όρεξη, ενισχύει τη διάθεσή, βοηθάει στην υγεία της καρδιάς και μειώνει τον κίνδυνο για εμφάνιση διαβήτη. Έχει, επίσης, πολύ λιγότερες θερμίδες σε σύγκριση με το λευκό και το κόκκινο κρασί.

Επομένως την επόμενη φορά που θα επιλέξεις να πιεις, σου προτείνω να παραγγείλεις ένα ποτήρι σαμπάνια.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ: 3 τρόποι να τελειοποιήσεις το Gin & Tonic

featured image: unsplash.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.