Θεωρείς πως είσαι περιπετειώδης και δραστήριος άνθρωπος; Αν ναι, τότε αυτό το άρθρο θα σε παρακινήσει να κάνεις τις πιο τρελές και διασκεδαστικές διακοπές ever! Αν πάλι όχι, τότε διάβασέ το όλο για να ανακαλύψεις κι εσύ αυτό που αποκαλούν «εναλλακτικές διακοπές».

Ας ξεκινήσω από το camping που είναι και η πιο δημοφιλής επιλογή διακοπών. Απαραίτητη προϋπόθεση: να ξέρεις να στήνεις σκηνή! Μάζεψε, λοιπόν, την παρέα σου, οργανωθείτε και ετοιμαστείτε για το πιο – ας μου επιτραπεί η φράση – «επιμελώς ατημέλητο» καλοκαίρι σας. Αν πάλι, στην παρέα υπάρχει και κάποιος που να παίζει κιθάρα, ακόμη καλύτερα. Αα! Και κάποιος που να ξέρει να σβήνει τη φωτιά στην παραλία! Εγώ, πάντως, φέτος θα το δοκιμάσω για πρώτη φορά…εσείς;

Εναλλακτικές Διακοπές camping

Δεύτερη εναλλακτική και λιγάκι πιο τολμηρή: ο γύρος μιας χώρας. Αν δεν έχεις αλλεργία στα τρένα, πάρε την αδερφή, τον αδερφό, ή και το έτερον ήμισυ και αποφασίστε να γυρίσετε μια ευρωπαϊκή, για παράδειγμα, χώρα. Μπορεί να είναι κουραστικό, αλλά είναι σίγουρα πιο οικονομικό και ταυτόχρονα, πιο περιπετειώδες. Μια συμβουλή: όσο και να σας αρέσει ένα μέρος, μη μείνετε εκεί, αλλά συνεχίστε το ταξίδι σας μέχρι τον επόμενο σταθμό. Σκεφτείτε, πόσες εμπειρίες (και φωτογραφίες!) θα μαζέψετε από όλα αυτά τα διαφορετικά μέρη.

Εναλλακτικές Διακοπές ο γύρος της Ευρώπης

Last, but not least επιλογή, το τροχόσπιτο. Απευθύνομαι σε όσους και όσες διαθέτουν από ένα για ευνόητους λόγους. Πάρε την οικογένειά σου ή την – τεραστίων διαστάσεων – παρέα σου και απολαύστε τις διακοπές σας όλοι μαζί. Είναι γνωστό, ότι στην Ευρώπη και την Αμερική, η προοπτική αυτή των διακοπών είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη, ενώ στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, αρχίζει και αξιοποιείται σαν ιδέα όλο και περισσότερο. Ο κυριότερος λόγος; Νιώθεις σαν στο σπίτι σου και αν το βαρεθείς το μετακινείς!

Εναλλακτικές Διακοπές τροχόσπιτο

Τα μέρη αμέτρητα, οι επιλογές αρκετές, οπότε τα μόνα που χρειάζεστε είναι απόφαση, θέληση, υπομονή, καλή παρέα και φυσικά, χαρούμενη διάθεση. Αν έχετε όλα αυτά, τότε η ευχή μου είναι περιττή: Καλό καλοκαίρι!