Στα Επτάνησα, βρίσκεται ένα νησί με κλασσική, αυθεντική ομορφιά, μια ομορφιά βγαλμένη από άλλη εποχή. Η Κέρκυρα, το κοσμοπολίτικο νησί του Ιονίου, είναι ένας τόπος παραμυθένιος. Αποτελεί πόλο έλξης εκατοντάδων επισκεπτών και ένα νησί πηγή έμπνευσης, αλλά και συνάντησης κάθε πολιτισμού. Η φυσική της ομορφιά, οι καταγάλανες παραλίες της, η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της και η πλούσια ιστορία της, είναι μόνο κάποιοι από τους λόγους που αξίζει να την επισκεφτείς.

Παρακάτω σου παραθέτουμε κάποιους από τους πιο σημαντικούς λόγους για να επισκεφτείς την Κέρκυρα.

Για τις καταγάλανες παραλίες της 

Στην όμορφη Κέρκυρα θα ανακαλύψεις κάποιες από τις πιο μοναδικές παραλίες. Είτε ψάχνεις οργανωμένες και πολυσύχναστες παραλίες, είτε αναζητάς ήρεμες και γαλήνιες ακτές, “εγκλωβισμένες” στο πράσινο της φύσης, θα τις βρεις στην Κέρκυρα. Οι βόρειες ακτές του νησιού συγκεντρώνουν τις παραλίες Αχαράβης, Σιδάρι και τη Ρόδα. Εδώ θα συναντήσεις και μια από τις πιο φημισμένες παραλίες της Κέρκυρας, το Canal d’ amour. Ακόμη, οι παραλίες στην περιοχή της Παλαιοκαστρίτσας στα βορειοδυτικά, θα σε αφοπλίσουν με  την πλούσια βλάστηση και τα γαλαζοπράσινά νερά. Εδώ θα βρεις τις απόκοσμες ακτές της Αγίας Τριάδας, της Ροβινιάς και την παραλία Λιαπάδων

 
View this post on Instagram
 

A post shared by 🇬🇷 Corfu Island (@corfu.island)

Στη νοτιοδυτική ακτή θα συναντήσεις τις παραλίες Γλυφάδα, Κοντογιαλό και Άη Γόρδη. Νοτιότερα, δεν πρέπει να χάσεις τις παραλίες του Ίσσου και του Χαλικούνα, μπροστά από τη Λίμνη Κορισσίων. Ακόμη, στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού, θα βρεις  τις παραλίες Μπαρμπάτι, το Νησάκι, το Καλάμι και την Κερασιά.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by 🇬🇷 Corfu Island (@corfu.island)

Για την ιστορική της πόλη 

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Visit Corfu 🇬🇷 (@visitcorfu_gr)

Η παλιά πόλη της Κέρκυρας, θα σε ταξιδέψει με έναν μαγικό τρόπο στο παρελθόν και θα σε μαγνητίσει με την πολυπολiτισμική της αύρα. Εκεί θα συναντήσεις καντούνια που σφύζουν από ζωή, θα διακρίνεις τις Βενετικές και Αγγλικές επιρροές στα νεοκλασικά αρχοντικά σπίτια της και θα ανακαλύψεις έναν κόσμο διαφορετικό. Η παλιά πόλη της Κέρκυρας, θα σου αφηγηθεί με έναν διαφορετικό τρόπο την ιστορία. Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, συνθέτει ένα εξωπραγματικό σκηνικό και σε αφήνει να χαθείς μέσα στη γλυκιά μελωδία της. Το κοσμικό Λίστον, ο πιο κεντρικός πεζόδρομος του νησιού, αλλά και η άνω πλατεία ή Σπιανάδα, είναι δύο από τις στάσεις που θα κάνεις στη μαγευτική πόλη της Κέρκυρας.

Για τους παραδοσιακούς οικισμούς της 

Οι ομορφιές της Κέρκυρας δεν σταματούν εδώ. Εκτός από τις παραλίες της, την όμορφη ιστορική πόλη και κάθε ξεχωριστή πινελιά της, ένας ακόμη λόγος για να επισκεφτείς αυτό το νησί είναι τα μαγευτικά χωριά του. Αν ταξιδέψεις στην Κέρκυρα, πρέπει να κάνεις μια στάση στον γραφικό Αφιώνα, όπου θα δεις την πανέμορφη θέα του όρμου του Αγίου Γεωργίου, αλλά και στην Παλία Περίθεια, μοναδικό δείγμα αρχιτεκτονικής.

Για τα ιστορικά αξιοθέατά της 

 
View this post on Instagram
 

A post shared by mykerkyra.com (@mykerkyra_com)

Στο όμορφο νησί των Επτανήσων, θα αντικρίσεις ακόμη μια φορά την πλούσια πολιτισμική και αρχιτεκτονική κληρονομιά της χώρας μας. Μνημεία και ιστορικά αξιοθέατα, που μόνο δέος μπορούν να σου προκαλέσουν. Το Παλαιό και το Νέο Φρούριο, αρχιτεκτονικά αριστουργήματα της οχυρωματικής τέχνης, αλλά και της βυζαντινής και βενετσιάνικης εποχής, το Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, η Ιόνιος Ακαδημία, η Ανουντσιάτα, το Αχίλλειο, το ανάκτορο της θλιμμένης βασίλισσας Σίσσυ, το ανάκτορο Μον Ρεπό και το μοναστήρι της Παλαιοκαστρίτσας, είναι μόνο κάποια δείγματα της ατέρμονης πολιτισμικής κληρονομιάς της Κέρκυρας.