SVpost_140617_a

SVpost_140617_b

Είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζω κεράσια μέσα σε μάφιν και απορώ γιατί δεν το έκανα νωρίτερα. Η αλήθεια είναι ότι μάλλον δεν προλάβαιναν να περισσέψουν, μιας και εδώ πέρα τα καταναλώνουμε μετά μανίας φρέσκα, μόλις φτάσουν σπίτι, αλλά φέτος το ψυγείο ήταν γεμάτο με κεράσια που περιμένανε τελικά αυτά τα μάφιν. Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

70 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1/2 κούπα ζάχαρη καστανή

1 μεγάλο αυγό

3/4 κούπας γιαούρτι

ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι

1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 κουτ. γλυκού baking powder

1/4 κουτ. γλυκού σόδα φαγητού

1/4 κουτ. γλυκού αλάτι

1 1/2 κούπα κεράσια

για το γλάσο:

½ κούπα άχνη ζάχαρη

1 κουτ. σούπας σιρόπι από γλυκό του κουταλιού κεράσι

λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια. Ακόμα και αν δεν έχετε το ειδικό εργαλείο, μπορείτε πολύ εύκολα να χρησιμοποιήσετε έναν συνδετήρα ή μια φουρκέτα. Εγώ χρησιμοποίησα ένα μικρό συνδετήρα που έκανε τέλεια τη δουλειά του. Σε ένα mixer ή και με ένα απλό σύρμα χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό, χτυπάμε καλά και έπειτα προσθέτουμε το γιαούρτι και το ξύσμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτουμε στα υγρά υλικά τη μισή ποσότητα από το μίγμα του αλευριού, ανακατεύουμε, τέλος προσθέτουμε και το υπόλοιπο μισό και ανακατεύουμε μέχρι να χαθεί το αλεύρι. Προσθέτουμε και τα κεράσια και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι για να ενσωματωθούν στη ζύμη ομοιόμορφα. Αδειάζουμε το μίγμα σε 12 φορμάκια για μάφιν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα και μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή όταν τσιμπάμε το κέικ στο κέντρο του.

Για το γλάσο ανακατεύουμε με ένα πιρουνάκι σε μια κούπα την άχνη με το σιρόπι και προσθέτουμε σιγά σιγά το χυμό λεμονιού μέχρι να πετύχουμε ένα παχύρρευστο γλάσο.

Σερβίρουμε τα κεκάκια απλά με άχνη ζάχαρη ή με το γλάσο κερασιού.

SVpost_140617_c