Τον Δεκέμβριο η Keira Knightley αναμένεται να επιστρέψει στα κινηματογραφικά στούντιο ως δημοσιογράφος Loretta Mclaughlin στην ταινία «Boston strangler» που είναι εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία του κατά συρροή δολοφόνου της Βοστώνης που έδρασε από το 1962 έως το 1964.

Η ιστορία πίσω από την ταινία

Τον Ιούνιο του 1962 μία 55χρονη γυναίκα βρίσκεται νεκρή αφού πρώτα βιάστηκε μέσα στο διαμέρισμα της στη Βοστώνη. Αυτή ήταν η πρώτη από τις τουλάχιστον 11 δολοφονίες που έγιναν στην αμερικάνικη πόλη από το 1962 έως το 1964 από τον επονομαζόμενο στραγγαλιστή της Βοστώνης. Ωστόσο, ο ακριβής αριθμός των θυμάτων καθώς και η ταυτότητα του κατά συρροή δολοφόνου δεν ταυτοποιήθηκαν ποτέ.

Στο διάστημα των δύο ετών αρκετές γυναίκες που ανήκαν στην ηλικιακή ομάδα από 65 έως 82 ετών βρήκαν το θάνατο υπό παρόμοιες συνθήκες. Η κοινωνία της Βοστώνης ήταν ανάστατη.

Τότε η δημοσιογράφος Loretta Mclaughlin και η ρεπόρτερ Jean Cole παρά τον σωβινισμό της εποχής και τον κίνδυνο που ενείχε η υπόθεση για τις ζωές τους, ανέλαβαν να ερευνήσουν την υπόθεση του στραγγαλιστή για χάρη της ασφάλειας των γυναικών. Επάνω σε δικά τους ευρήματα βασίστηκε και το σενάριο της ταινίας που αναμένεται να ξεκινήσει γυρίσματα.

Συμπρωταγωνιστές και παραγωγή

Στο πλευρό της Keira Knightley, σε έναν ρόλο κλειδί σύμφωνα με την παραγωγή θα είναι ο ηθοποιός David Dastmalchian που έχει επίσης πρωταγωνιστήσει στις ταινίες “Dune” και “Suicide Squad”.

Μαζί τους θα είναι οι Carrie Coon, Alessandro Nivola και Chris Cooper.

Την παραγωγή θα αναλάβουν ο Ridley Scott του νεοαφιχθέντος «House of Gucci», ο Kevin Walsh και ο Michael Pruss σε συνεργασία με τους Tom Ackerley και Josey McNamara από την LuckyChap Entertainment. Την εποπτεία της ταινίας για την 20th Century θα έχει η Sarah Shepard, ενώ από την πλευρά της LuckyChap θα είναι ο Sam Roston.

Όπως προαναφέρθηκε τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν μέσα στο Δεκέμβριο, οπότε παραμένει άγνωστο το πότε θα κυκλοφορήσει η ταινία στις κινηματογραφικές αίθουσες.