Κεικ με πορτοκάλι και cream cheese

Κέικ με πορτοκάλι και cream cheese

Η ιδανική συνταγή για να καλέσεις φίλες στο σπίτι για τσάι

Η ιδανική συνταγή για κέικ να φτιάξεις ένα μεσημέρι που βαριέσαι και θες να έχεις ένα γλυκό στο σπίτι. Επίσης ιδανική συνταγή για να καλέσεις φίλες στο σπίτι για τσάι.

Kέικ πορτοκαλιού

  • 1/2 κούπα βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 της κούπας ζάχαρη
  • κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 αυγά
  • 1/2 κούπες sour cream
  • 1/4 της κούπας φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 1 1/2 κούπες αλεύρι
  • 1 κουταλάκι baking powder
  • 1/2 κουταλάκι σόδα
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτύρωσε το ταψί σου.
  2. Χτύπησε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα σε ένα μεγάλο μπολ. Αν θες/έχεις να χρησιμοποιήσεις μίξερ ή αλλιώς με σύρμα.
  3. Πρόσθεσε τα αυγά, ένα κάθε φορά, και μετά την sour cream και τον χυμό. Χτύπησε για λίγο ακόμα.
  4. Ρίξε το μείγμα στο ταψί και ψήσε για 30-35 λεπτά.
  5. Άφησε το κέικ να κρυώσει.

Cream Cheese Frosting

  • 250 gr cream cheese
  • 4 κουταλιές βούτυρο 
  • κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά βανίλια
  • 1/3 της κούπας sour cream
  1. Χτύπησε το τυρί με το βούτυρο.
  2. Πρόσθεσε την άχνη, τον χυμό, τη βανίλια και την sour cream. Σκέπασε το μείγμα και βάλε το για 10 λεπτά στο ψυγείο. Μετά κάλυψε το πάνω μέρος του κέικ.
featured photo: food52.com
0 replies


Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *