Η Κάτια Κυριακούδη, ή αλλιώς Cat Von K όπως είναι γνωστή στο ευρύ κοινό, είναι η Κύπρια Youtuber με τους 409.570 συνδρομητές. Με την αυθεντικότητα και τον αυθορμητισμό της κατάφερε να ξεχωρίσει στο χώρο του YouTube και να κερδίσει την αγάπη του κόσμου σε Κύπρο και Έλλαδα.

Αν και μισή Ολλανδέζα, η ίδια γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο. Στην Ολλανδία προσπάθησε να μείνει για κάποιο διάστημα, αλλά δεν τα κατάφερε εξαιτίας του υπερβολικού κρύου και έτσι επέστρεψε πίσω στην Κύπρο. Στο Savoir Ville απαντά για όλα όσα έχει καταφέρει αυτά τα τρία χρόνια στο κανάλι της και για το πώς από δασκάλα κολύμβησης έγινε μια επιτυχημένη Youtuber.

facebook.com/ katia kyriakoudi

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το χώρο του YouTube;

Νομίζω όλοι ξέρουν ότι είμαι σε σχέση μαζί με το Γιώργο(2J). Το δικό του YouTube κανάλι μετρά 6 χρόνια. Η σχέση μας ξεκίνησε πριν από αυτό και η ζωή μας στη συνέχεια ήταν γύρω από το YouTube κανάλι του. Ξεκίνησε μια φάση όπου κάθε βράδυ το μόνο που έκανα ήταν να σκέφτομαι ιδέες για βίντεο. Έτσι ήρθε η στιγμή που είπα να το δοκιμάσω και εγώ. Από μικρή κουβαλούσα μια μικρή κάμερα μαζί μου που μου είχαν κάνει δώρο οι γονείς μου. Τις περισσότερες ώρες ήμουν στο δωμάτιο μου και έκανα διαφήμιση ό,τι προϊόντα είχα. Το αστείο είναι ότι δεν γνώριζα ότι τραβούσε ήχο και όταν τα μετέφερα στον υπολογιστή πρόσεξα ότι το χαρακτηριστικό στα βίντεο ήταν η εκφραστικότητα μου, που έμοιαζε με τον Mr. Bean. Το είδωλο μου ήταν ο Mr. Bean και κάπως νιώθω ότι ήταν και το πρώτο βήμα. Το δεύτερο ήταν η Jenna Marbles μου άρεσε πάρα πολύ σαν Youtuber και τρίτο η σχέση μου μαζί με το Γιώργο. Αυτά τα τρία βήματα με έκαναν αυτό που είμαι σήμερα.

Ποια ήταν η επαγγελματική σου ενασχόληση πριν από αυτό;

Ήμουν δασκάλα κολύμβησης. Από τα δεκαέξι μου ξεκίνησα ως βοηθός σε σχολή κολύμβησης για παιδιά. Στη συνέχεια πήρα δίπλωμα και δίδασκα κολύμβηση σε δικό μου γκρουπ με παιδιά. Νομίζω αυτό ίσως να είναι κάτι που θα έκανα στο μέλλον αν δεν έχω κάτι άλλο να κάνω. Τώρα δεν το νομίζω, διότι θα ένιωθα πολύ άβολα να έχω μαθητές fans μου (γέλια).

Πιστεύεις ότι μπορεί το YouTube να αποτελέσει τη μοναδική επαγγελματική ενασχόληση κάποιου;

Εκατό τοις εκατό. Αν έχεις το χρόνο να ασχολείσαι και να βγάζεις αυθεντικότητα στον κόσμο, έτσι ώστε να κτήσεις μια πολύ καλή σχέση με το κοινό, αλλά και με εταιρείες, αυτό θα σε βοηθήσει να το κάνεις σαν δουλειά. Το μόνο άσχημο είναι ότι δεν είναι σταθερός ο μισθός. Μπορεί για 3 μήνες να μην πάρεις καθόλου χρήματα, αλλά τον ένα μήνα που θα πάρεις να είναι αρκετά για αυτούς τους 3 μήνες. Είναι ναι μια δουλειά, αλλά μια αβέβαιη δουλειά.

Τι είναι αυτό που κάνει το κανάλι σου τόσο ξεχωριστό;

Νομίζω η αυθεντικότητά μου. Δεν έχω σταθερό πρόγραμμα και μου αρέσει να βγάζω τον εαυτό μου στο κοινό και όχι κάτι ψεύτικο. Έτσι μπορεί και ο κόσμος είτε να βλέπει κάτι διαφορετικό από τον ίδιο είτε να βλέπει κάτι που να μπορεί να ταυτίζεται. Επίσης, η κυπριακή προφορά είναι κάτι που αρέσει πολύ στους Έλληνες. Είναι και ο λόγος που οι πλείστοι λένε ότι αγαπούν το κανάλι το δικό μου και του φίλου μου.

facebook.com/ katia kyriakoudi

Πώς έχει αλλάξει το YouTube από τότε που ξεκίνησες μέχρι και σήμερα;

Το YouTube μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια έχει γίνει πιο αυστηρό στα πράγματα που σου επιτρέπει. Πρέπει να προσέχεις αρκετά στα tags του βίντεο σου, η μουσική πρέπει να είναι εκατό τοις εκατό είτε αγορασμένη είτε φτιαγμένη από εσένα. Δεν επιτρέπει να υπάρχει διάλογος και ελευθερία στα πιστεύω σου στα πολιτικά.

Πώς έχει αλλάξει το YouTube τη ζωή σου;

Δεν έχω τόση ιδιωτικότητα όπως είχα παλαιότερα, αλλά ταυτόχρονα μου έδωσε μια παραπάνω δύναμη στο λόγο μου. Το YouTube κανάλι μου μου έδωσε ευκαιρία να πηγαίνω σε τόπους και όταν μιλάω να με παίρνουν πιο σοβαρά. Χαίρομαι πολύ που έχω το YouTube στη ζωή μου. Λατρεύω να δημιουργώ πράγματα και το YouTube μου έδωσε την ευκαιρία αυτή.

Με ποιον τρόπο διαχειρίζεσαι τα αρνητικά σχόλια;

Σταμάτησα να τα βλέπω. Eυτυχώς ο φίλος μου ο Γιώργος με έκανε να καταλάβω ότι δεν χρειάζεται να μπαίνω σε αρνητικό mood. Στις αρχές έμπαινα σε πολύ βαθιές σκέψεις. Πλέον έχω μάθει να το διαχειρίζομαι πολύ καλά.

Ποια είναι η ομορφότερη στιγμή σου στον χώρο ως σήμερα και ποια η πιο δύσκολη;

Όταν κάνουμε meet and greet. Έρχεται κόσμος με αγκαλιάζει, κλαίει και κλαίω κι εγώ μαζί του. Είναι ένα πολύ όμορφο συναίσθημα. Τα όσα γράφουν μέσα στα γράμματα που μου δίνουν είναι ό,τι πιο υπέροχο. Το πιο δύσκολο είναι όταν άλλος Youtuber μέσα από τα βίντεο του μιλά αρνητικά για το Γιώργο. Είναι άσχημο να βλέπεις το φίλο σου να μην είναι καλά ψυχολογικά. Αυτό σπάνια συμβαίνει, αλλά όταν συμβαίνει νιώθω άσχημα.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον; Ποιες αλλαγές θα δούμε στο κανάλι σου;

Οι στόχοι μου για το μέλλον είναι να κάνω πιο μεγάλα επαγγελματικά projects. Θέλω να κάνω projects με κοινωνικά μηνύματα. Ήμουν σε συζητήσεις μαζί με το δίκτυό μου να ξεκινήσουμε, αλλά λόγω σπουδών και χρόνου δεν το έχω κάνει ακόμη.


featured image: Facebook.com/Katia Kyriakoudi