Αν έστω και λίγο νιώσεις ευτυχισμένος, μπορείς να αντέξεις όλα τα τρελά που μπορεί να συμβούν στην δουλειά σου, όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στην σχέση σου και προφανώς λύνονται, ακόμα και ορισμένα άγχη που δεν φεύγουν στιγμή απ’το κεφάλι σου. Είναι σαν φάρμακο η ευτυχία, γι’αυτό και τις περισσότερες φορές έρχεται δύσκολα, όσο σκληρά και να προσπαθούμε.

Μπορεί η ευτυχία να μην βρίσκεται μόνο στο δικό σου χέρι, μπορείς όμως να μην συμβάλλεις στο αντίθετο με καθημερινούς παράγοντες που την επηρεάζουν. Όπως οι παρακάτω:

  1. Η ασχολία σου με τα social media

Σύμφωνα με μελέτες, έχει αποδειχθεί πόσο άγχος μπορούν να προκαλέσουν τα social media. Όταν μέσα σε κάθε πλατφόρμα, βρίσκονται μέσα φίλοι, εχθροί και πρώην, ένα πράγμα που θέλεις είναι να δείξεις πόσο γαμάτη είναι η ζωή σου. Ειδικά όταν βλέπεις ότι των άλλων, είναι. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι είναι αλήθεια.

Άφησε κάτω το κινητό για λίγο, συγκεντρώσου στο να μην είσαι τέλειος για τους άλλους και θυμήσου ότι δεν χρειάζεσαι τα φίλτρα του instagram για να είσαι όμορφος, αφού ο καθένας είναι με τον δικό του διαφορετικό τρόπο. Η πραγματική ζωή άλλωστε, δεν έχει φίλτρα.

  1. εν κινείσαι αρκετά

Χρειάζεται να σου πω ότι με λίγη ώρα γυμναστικής, είναι σα να τονώνεις με ενέσεις χαράς τον οργανισμό σου; Σήκω απ’την καρέκλα, βγες έξω, περπάτησε, τρέξε, χόρεψε, οτιδήποτε βοηθήσει το σώμα σου να κινείται.

  1. Ανησυχείς για το τι θα πουν οι άλλοι

Από μικρή ηλικία, θυμάσαι να ακούς την ατάκα: “Τι θα πουν οι άλλοι;”.“Τι θα πουν οι άλλοι;”, αν το ντύσιμο σου δεν είναι και τόσο mainstream και χαλάσει την αισθητική τους. Αυτοί οι άλλοι λοιπόν, θα έχουν πάντα κάτι να πουν και να σχολιάσουν, γι’αυτό εκφράσου όπως νιώθεις εσύ καλύτερα, χωρίς να καταπιέζεις τον εαυτό σου. Θα νιώσεις πιο άνετα και σίγουρα πιο ευτυχισμένα.

  1. Στρεσάρεις υπερβολικά τον εαυτό σου

Υπάρχουν αυτές οι μέρες που η δουλειά είναι το μόνο πράγμα που ασχολείσαι. Νιώθεις εξάντληση, άγχος και ίσως νομίζεις ότι δεν μπορείς να γίνεις παραγωγικός πουθενά αλλού. Δώσε μία ώρα στον εαυτό σου να ηρεμήσεις και σκέψου τους στόχους σου. Είναι σημαντικό να καταλάβεις ότι όλη η σκληρή δουλειά που κάνεις δεν γίνεται για το τίποτα και δίνοντας ένα σημαντικό break σε σένα, θα συνειδητοποιήσεις τι θέλεις. Θα δεις ότι θα γεμίσεις αισιοδοξία που θα ενισχύσει την παραγωγικότητά σου.

Άφησε κάτω το κινητό λοιπόν, συγκεντρώσου στον εαυτό σου, ασκήσου και θα δεις ότι θα υπάρξει διαφορά στην καθημερινή σου ζωή. 

Διάβασε ακόμα: 20 συνήθειες που κάνουν την ευτυχία να διαρκεί