Η πρωταγωνίστρια του Titanic και του -πολύ καινούργιου- I Am Ruth, Kate Winslet, σε συνέντευξή της στους Sunday Times θυμήθηκε τις πρώτες μέρες της καριέρας της, όταν της είπαν στη σχολή υποκριτικής να συμβιβαστεί με την κατηγοριοποίηση «fat girl».

Χρόνια μετά, με ένα Oscar, πολλά βραβεία, Emmy και Baftas στο σπίτι, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Kate Winslet είναι μια από τις πιο διάσημες και ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της.

«Μπορεί να είναι εξαιρετικά αρνητικό», ανέφερε στους Sunday Times σχετικά με σχετικά με το body shaming στη βιομηχανία του θεάματος. «Περνάμε τόσα πολλά “τεστ” αποδοχής που είναι υπερβολικά για ένα νέο, ευάλωτο άτομο».

Η Winslet είπε ότι τη συμβούλευσαν να συμβιβαστεί με την κατηγοριοποίηση «fat girl» όταν ήταν νεαρή ερμηνεύτρια στη σχολή υποκριτικής, κάτι που δεν άλλαξε όταν πήγε στο Hollywood. Ακόμη και όταν άρχισε να αναλαμβάνει μεγάλους ρόλους στον κινηματογράφο, ο ατζέντης ερωτούνταν συχνά: «Πώς είναι το βάρος της;»

«Η βιομηχανία του κινηματογράφου αλλάζει. Είναι συγκινητικό.», πρόσθεσε. «Στα 20 μου, οι άνθρωποι μιλούσαν πολύ για το βάρος μου»

Η ηθοποιός είναι εδώ και καιρό επικοινωνεί ξεκάθαρα ότι είναι  ενάντια στις πιέσεις που ασκούνται στις γυναίκες ώστε να ανήκουν σε συγκεκριμένο μέγεθος και πρότυπο ομορφιάς. Τον Φεβρουάριο του 2021, έχει μοιραστεί τις δυσκολίες που είχε αντιμετωπίσει για τα σχόλια για την εμφάνιση της, μετά την κυκλοφορία του Τιτανικού το 1997.

«Στα 20 μου, οι άνθρωποι μιλούσαν πολύ για το βάρος μου», είχε πει στη  Guardian. «Μου ζητούσαν να σχολιάσω το σώμα μου. Τότε απέκτησα και την ταμπέλα ότι είμαι επιθετική και ευθύς. Απλά υπερασπιζόμουν τον εαυτό μου».

Στον πρόσφατο ρόλο της στο Mare Of Easttown του HBO, η Kate Winslet ήταν ανένδοτη ότι το σώμα της δεν θα φαίνεται διαφορετικό, όταν ο σκηνοθέτης Craig Zobel ήθελε να επέμβει στην κοιλιά της σε μια σκηνή σεξ.

«Η Mare είναι μία μεσήλικη γυναίκα… Υποθέτω ότι αυτός ο λόγος που το κοινό έχει συνδεθεί με αυτόν τον χαρακτήρα είναι επειδή σαφώς δεν υπάρχουν φίλτρα», ανέφερε στους New York Times.

«Είναι μια πλήρως λειτουργική, με ελαττώματα γυναίκα, με σώμα και πρόσωπο που είναι συνώνυμο της ηλικίας, της ζωής της και της καταγωγής της».