Ποια ειναι η καταλληλη πλευρα για να κανεις την χωριστρα;

Πόσες ώρες έχεις περάσει μπροστά στον καθρέφτη σου πηγαίνοντας τα μαλλιά σου πότε αριστερά, πότε δεξιά ή ίσως με χωρίστρα στη μέση; Εάν είσαι γυναίκα και έχεις και μαλλιά με όγκο ή κάτι πιο μακρύ από το καρέ, τότε σίγουρα πολλές!

Ας αναλύσουμε λοιπόν, το απόλυτα σοβαρό θέμα της χωρίστρας.

Χωρίστρα στη μέση. Κατά καιρούς έρχεται στη μόδα άλλοτε πάλι, κάπως ξεχνιέται μα παραμένει  μια από τις πιο κλασσικές επιλογές. Μπορεί να δώσει έντονο χαρακτήρα και στυλ σε μια εμφάνιση, ενώ ταιριάζει σε boho εμφανίσεις, με ελεύθερα τα μαλλιά, γίνεται σικάτο και κλασσικό, με μα χαμηλή αλογοουρά και με μια κορδέλα ή κάποιο αξεσουάρ, γίνεται prepy. Η χωρίστρα στη μέση αναδεικνύει και κολακεύει τα συμμετρικά και αρμονικά πρόσωπα.

Όσον αφορά στα πρακτικά τώρα, πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπίσεις εάν έχεις φύτρα στο μέτωπο. Τότε από τη μια μεριά στρώνουν καλά και από την άλλη πετάνε περισσότερο. Με λίγη προσπάθεια και το ειδικό σίδερο θα ισιώσεις την ατίθαση πλευρά ή αλλιώς θα δώσεις όγκο στην άλλη.

Χωρίστρα στο πλάι. Πώς διαλέγουμε πλευρά; Μιά απλή λύση είναι η φυσική κατεύθυνση των μαλλιών μας. Διαλέγουν από μόνα τους και πέφτουν χαλαρά και άνετα. Εάν όμως δοκιμάσουμε να τα πάμε προς την αντίθετη κατεύθυνση τότε αποκτούν χωρίς προσπάθεια όγκο και παιχνιδιάρικη διάθεση. Ένας ακόμη παράγοντας που πρέπει να σκεφτούμε είναι το “καλό μας προφίλ”. Κάνουμε τη χωρίστρα από εκείνη την πλευρά και έτσι τραβάμε την προσοχή εκέι που θέλουμε. Με αυτή τη λογική, μπορούμε να κρύψουμε με την φράντζα μας το φρύδι που δεν μας αρέσει και τόσο και να αφήσουμε εκτεθειμένο το άλλο, το “καλό”. Τέλος ξεκινάμε τη χωρίστρα από τον κρόταφο και την καταλήγουμε στο κέντρο, την κορυφή του κεφαλιού μας, κι έτσι δημιουργείται μια συμμετρία όσον αφορά στον όγκο των μαλλιών από την κάθε πλευρά. Κάνοντας την χωρίστρα χαμηλά και ίσια πάνω από το αυτί δημιουργείται ένα άνισο μεν αλλά πιο ιδιαίτερο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Και ένα κολπάκι για εκείνες τις μέρες που δεν προλαβαίνεις να λουστείς ή δεν έχεις στεγνό σαμπουάν, κάνε χωρίστρα από την μεριά που δεν συνηθίζεις και χρησιμοποίησε τα κατάλληλα προϊόντα για να ακινητοποιήσεις τα μαλλιά σου. Όταν δεν υπάρχει κίνηση τότε δεν πολυφαίνεται οτί δεν είναι φρεσκολουσμένα και η διαφορετική χωρίστρα θα ξεγελάσει και θα τραβήξει το μάτι από το πρόβλημα.