Από καστανή σε ξανθιά: Το σκέφτεσαι καιρό. Θες να κάνεις αυτή τη αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών σου κι η αρχή του χειμώνα είναι η καλύτερη περίοδος γι αυτό. Σ’ αυτό συμφωνούν και οι ειδικοί.

Θα πρέπει να ξέρεις από πολύ νωρίς ποιος είναι ο στόχος σου, σε ποια απόχρωση θες να καταλήξεις και να είσαι προετοιμασμένη ότι για αυτό θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες. Θα πρέπει να κουβεντιάσεις με τον κομμωτή σου και να πάρεις τη γνώμη από έναν colourist κι επίσης θα πρέπει να έχεις υπόψη σου το κόστος αυτής της αλλαγής και της συντήρησής της. Ακόμα, θα πρέπει να είσαι έτοιμη για αυτή τη μεγάλη αλλαγή. Είσαι έτοιμη;

Από καστανή σε ξανθιά όλα τα στάδια που θα περάσεις

Oργάνωσε την έμπνευσή σου

Αφού λοιπόν έχεις αποφασίσεις να περάσεις στις πιο ανοικτές αποχρώσεις πρέπει να κάνεις την έρευνα σου. Θα πρέπει να είσαι πλήρως ενημερωμένη για τις επιλογές σου πριν βρεθείς με τον κομμωτή σου. Πρέπει να διαχειριστείς και τις δικές του πληροφορίες κι έτσι μαζί να καταλήξετε στη σωστή επιλογή.

Σκέψου όλες τις παραμέτρους

Θα πρέπει να σκεφτείς καλά το κόστος της αλλαγής αλλά και το κόστος για να συντηρήσεις το αποτέλεσμα. Επίσης θα πρέπει να υπολογίσεις ότι οι επισκέψεις στο κομμωτήριο θα είναι πιο συχνά για να διατηρήσεις το χρώμα κι αυτό σημαίνει έξτρα χρόνος. Αν είσαι κάποια που δεν έχει συνηθίσει να αφιερώνει πολύ χρόνο στα μαλλιά της ίσως να πρέπει να το σκεφτείς καλύτερα.

Αποδέξου την αλλαγή

Είναι πολύ σημαντικό να είσαι έτοιμη για αυτή τη μεγάλη αλλαγή. Ρώτησε τους φίλους και την οικογένεια σου για τη γνώμη τους. Ρώτησε τον κομμωτή σου και ρώτησε και μία στυλίστρια. Εκείνη θα σου μιλήσει για το χρώμα του δέρματος σου, για τα χρώματα που θα σου ταιριάζουν ή θα πρέπει να αφήσεις για λίγο καιρό εκτός και για τη συνολική εικόνα μετά από αυτή την αλλαγή.

Θα πρέπει να είχες υπομονή

Δεν θα περάσεις από τα σκούρα μαύρα μαλλιά σου στο ξανθό της Kardashian από τη μία μέρα στην άλλη. Πιθανόν να χρειαστούν αρκετές συναντήσεις με τον κομμωτή σου μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή απόχρωση. Ακόμα κι αν έχεις ένα πολύ ικανό colourist, θα χρειαστείς πολλές ώρες, πολλά χρήματα και θα υποβάλλεις τα μαλλιά σου σε ταλαιπωρία. Άρα έχε υπομονή για να κάνεις τα πράγματα με τη σωστή σειρά, για το τέλειο αποτέλεσμα.