Κουνουπίδι κάρυ με πατάτα και γάλα καρύδας

Κουνουπίδι κάρυ με πατάτα και γάλα καρύδας

Κάρυ με κουνουπίδι και πατάτα με γάλα καρύδας. Είναι κρεμώδες, αρωματικό και εύκολο. Πιθανότατα έχεις ήδη τα περισσότερα συστατικά στην κουζίνα σου. Σημείωσε ότι  το σκόρδο, το τζίντζερ και ο κουρκουμάς είναι ιδανικά για την καταπολεμήσεις ένα κρυολόγημα που σε γυροφέρνει λόγω της αντιφλεγμονώδους δράσης τους.

Τι θα χρειαστείς:

2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο

ένα κομμάτι τζίντζερ τριμμένο

1 κουταλάκι του γλυκού garam masala

2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ

¼ - ½ κουταλάκι τσίλι σε σκόνη

400 γρ κονσέρβα ντοματάκια

1-1 ½ κουταλάκι αλάτι

400 γρ πατάτες αποφλοιωμένες κομμένες σε μεγάλους κύβους

400ml γάλα καρύδας

½ φλιτζάνι (70γρ) ωμά κάσιους

500 γρ κουνουπίδι, κομμένο σε φουντίτσες

Κόλιανδρο για γαρνιτούρα

Πώς θα το φτιάξεις:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά, βάλε το λάδι. Μόλις ζεσταθεί, πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρε για λίγα λεπτά έως ότου αρχίσει να ροδίζει. Πρόσθεσε το σκόρδο και το τζίντζερ και σόταρε για ένα ακόμη λεπτό. Πρόσθεσε το αλάτι, το masala, το κάρυ και το τσίλι ανακατεύοντας καλά για λιγότερο από ένα λεπτό. Πρόσθεσε τη ντομάτα, 1/2 φλιτζάνι νερό και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ανακάτεψε και άφησε να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Πρόσθεσε τις πατάτες, μείωσε σε μέτρια θερμοκρασία και μαγείρεψε για 10 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά.

Όσο μαγειρεύονται οι πατάτες μαγειρεύουν, βάλε το κάσιους και το γάλα καρύδας σε ένα μπλέντερ και δούλεψε μέχρι να γίνει λείο μείγμα. Μετά από 10 λεπτά, προσθέστε στην κατσαρόλα το κουνουπίδι και ανακάτεψε μέχρι να καλυφθεί όλο από σάλτσα ντομάτας. Μαγείρεψε για ακόμα 5 λεπτά. Πρόσθεσε το μείγμα καρύδας και κάσιους στο τηγάνι. Συνέχισε μέχρι να είναι έτοιμες οι πατάτες και το κουνουπίδι. Συνολικά θα πρέπει να χρειαστούν περίπου 25 λεπτά. Εάν χρειαστεί μπορείς να προσθέσεις λίγο ζεστό νερό. Γάρνιρε με κόλιανδρο και σέρβιρε με ρύζι ατμού.

featured photo: theminimalistvegan.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.