Με την τεχνική “Karezza”  δίνεται έμφαση στην επαφή, στην πράξη, στη συναισθηματική ένωση και στο “ταξίδι” των εραστών, οι οποίοι ουσιαστικά αδιαφορούν ή έστω σκόπιμα καθυστερούν πολύ να έρθουν σε οργασμό, τονώνοντας έτσι την μεταξύ τους ψυχοσωματική επικοινωνία.

Μέχρι σήμερα, ο κόσμος κάνει σεξ με σκοπό κυρίως να έρθει σε οργασμό. Με λίγα λόγια αυτό είναι το ζητούμενο, τόσο στον άνδρα όσο και στη γυναίκα: H κορύφωση. Μάλιστα τα περισσότερα άρθρα που γράφονται, αναφέρονται στο πως θα επιτευχθεί ο πολυπόθητος οργασμός και λιγότερο στη διαδικασία του σεξ αυτή καθαυτή. Eπομένως, έχουμε τόσο πολύ επικεντρωθεί όλοι στο θέμα της κορύφωσης που αμελούμε σε μεγάλο βαθμό την διαδικασία. Και αυτό ουσιαστικά, κάνει τον οργασμό πιο δύσκολο, διότι αν δεν ξεκινούσαμε εξ αρχής με αυτή την έμμονη ιδέα, αλλά προσπαθούσαμε να απολαύσουμε τη διαδικασία ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα ερχόταν αβίαστα.

Η Karezza -η οποία είναι ιταλική λέξη και προέρχεται από το ‘caress’ το οποίο σημαίνει χάδι, σημασία και προτεραιότητα- κάνει καλό σε όλα τα ζευγάρια, όμως κυρίως βοηθάει αυτά που είναι σε μακροχρόνιες σχέσεις και έχουν ρουτινιάσει. Δεν βασίζεται στο ‘ένα στα γρήγορα’ όπως τα περισσότερα σύγχρονα μοτίβα σεξ, αλλά στην διάρκεια, στα φιλιά, στα χάδια, στα αγγίγματα, στα βλέμματα.

Στις μέρες μας που όλο και περισσότερα ζευγάρια κάνουν γρήγορο, χωρίς προκαταρκτικά και χωρίς συναίσθημα σεξ η karezza βρίσκεται στον αντίποδα και προτείνει την συναισθηματική εναλλακτική

Οι δυο εραστές παίρνουν το χρόνο τους, εξερευνούν ο ένας το σώμα του άλλου και αφήνουν τον οργασμό σε δεύτερη μοίρα: Αν αυτός στο τέλος έρθει καλοδεχούμενος, αυτοί οι δυο είναι εκεί για τη γενικότερη εμπειρία, τα χάδια, τα φιλιά, τα λόγια και τα βλέμματα που θα ανταλλάξουν κατά τη διάρκεια του σεξ. Εξερευνούν ο ένας το σώμα του άλλου. Επενδύουν στην μεταξύ τους ερωτική επικοινωνία, μαθαίνουν ο ένας όλο και καλύτερα το σώμα του άλλου αλλά και τα θέλω του.

Βέβαια αν σου φαίνεται καλή η ιδέα της τεχνικής Karezza καλό είναι να το συζητήσεις με τον παρτενέρ σου: Πρέπει να είστε και οι δυο σύμφωνοι ότι θέλετε κάτι τέτοιο όταν πέσετε στο κρεβάτι. Γιατί καλώς ή κακώς για κάποιους, ο οργασμός όπως και να το κάνουμε είναι απαραίτητος και όχι απλά καλοδεχούμενος εάν αυτός προκύψει.  Όπως επίσης και η διάρκεια, αλλά και οι τεχνικές.

Με την Karezza, μπορεί να σας αρκεί να φιληθείτε για μισή ώρα με ένα βαθύ ερωτικό γαλλικό φιλί και αυτό να είναι κάτι που να γεμίσει και τους δυο σας. Θα πρέπει να συμφωνείτε σε αυτό. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν συμφωνήσετε, θα αναβαθμίσετε τη σεξουαλική σας ζωή φαντασμαγορικά.