Είσαι single και αναρωτιέσαι αν καραντίνα και μεγάλοι έρωτες πάνε μαζί. Είναι λογικό, ειδικά αν και προ κοινωνικής απομόνωσης η ερωτική σου ζωή δεν ήταν ο πιο busy τομέας της ζωής σου. Παρόλα αυτά, κάθε κρίση φέρνει και νέες προοπτικές μαζί της.

Οι ειδικοί φαίνεται να συμφωνούν σε μια άποψη: η καραντίνα ενδέχεται να είναι και το ιδανικό χρονικό πλαίσιο για να γνωρίσουμε έναν κατάλληλο σύντροφο. 

Σκέψου το λίγο. Μέχρι τώρα, με τον τρόπο που προχωρούσε η κοινωνία, το σεξ ήταν το βασικό θέμα σε ό,τι έχει να κάνει με τις σχέσεις. Όλα κατέληγαν εκεί, και δυστυχώς να μην είχαν και κανέναν παραπάνω σκοπό πέρα από αυτό. Τώρα όμως που κάποια πράγματα, όπως το σεξ, δεν είναι στο τραπέζι τι μένει να κάνουμε; Ίσως τα πιο ουσιαστικά Αυτά που μέχρι τώρα παραμελούσαμε στον βωμό της εικόνας.

Ο Dr. Mack, relationship coach και ψυχολόγος, κατέληξε πως η καραντίνα στην πραγματικότητα μας οδηγεί στη δημιουργία μιας νέας dating κουλτούρας. Σε μια κουλτούρα όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να επικεντρώνονται περισσότερο στο να μάθουν ο ένας τον άλλο και να δημιουργούν ουσιαστικές πνευματικές και συναισθηματικές συνδέσεις. Και σε αυτές τις συνδέσεις να δίνουν παραπάνω αξία και ενέργεια, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την τάση να ασχολούνται τόσο πολύ με το σεξ.

Μπορεί να μη γνωρίζουμε πόσο θα διαρκέσει η καραντίνα, αλλά γνωρίζουμε ένα πράγμα. Η ανάγκη για έρωτα δεν πεθαίνει απλά επειδή #μένουμεσπίτι. Συνεχίζουμε να είμαστε άνθρωποι και να έχουμε ανάγκη όλο το dope εφέ του. Ευτυχώς τα social media και τα dating apps είναι σύμμαχοί μας σε αυτό. Μόνο που οι διάλογοι πια εκ των πραγμάτων δε μπορούν να αφορούν συναντήσεις για σεξ.

Το πιο πιθανό είναι ότι θα αρχίσουμε να ακούμε περισσότερο ο ένας τον άλλο. Να ακούμε πραγματικά. Όχι για να ετοιμάσουμε την απάντησή μας, αλλά για να καταλάβουμε πραγματικά.

Μπορεί στην καραντίνα να μην έχουμε τη δυνατότητα της επαφής, αλλά όλες οι υπόλοιπες διαθέσιμες δυνατότητες είναι κυριολεκτικά ατελείωτες.

featured image: Metro