Ας είμαστε ειλικρινείς. Το dating δεν είναι πάντα ένα ολάνθιστο λιβάδι. Τις περισσότερες φορές μοιάζει περισσότερο με δύσκολη πίστα σε game. Προσπαθείς να περάσεις τα εμπόδια και να ανέβεις επίπεδο ελπίζοντας να βγεις κερδισμένος. Για να ανταπεξέλθουμε, λοιπόν, φροντίσαμε να ακολουθούμε κάποιους κανόνες. Ο καθένας από εμάς επιλέγει τους κανόνες που θέλει να τηρεί για την ευημερία της προσωπικής του ζωής. Από την άλλη υπάρχουν και κάποιοι κανόνες που έχουν περάσει στο κοινωνικό DNA μας και τους ακολουθούμε, χωρίς απαραίτητα να μας συμφέρουν. Ας τους επανεξετάσουμε.

1. Ο κανόνας των τριών ημερών

Έτσι το ήθελε η κοινωνική νόρμα και αν γνωρίσουμε κάποιον ή βγούμε ραντεβού μαζί του περιμένουμε τρεις ημέρες για να τον πάρουμε τηλέφωνο. Τρεις ημέρες έκανε ο Ιησούς να αναστηθεί, τρεις ημέρες και ο Μήτσος να μας πάρει. Γιατί το να δείξει ένας άνθρωπος το ενδιαφέρον του θεωρείται απότομο πέσιμο, ποτέ μου δεν το κατάλαβα. Ίσα ίσα είναι όμορφο να δείχνουμε ενδιαφέρον και μεταξύ μας είναι πιο υγιές να κολλάμε με ανθρώπους που μας εκφράζουν το ενδιαφέρον τους, παρά με αυτούς που μας φτύνουν και εξαφανίζονται για τρεις ημέρες. Αν το αντικείμενο του ενδιαφέροντος θεωρεί ότι είναι πολύ τολμηρό το να στείλεις την επόμενη μέρα, τότε ίσως να μην είναι η περίπτωση που σου ταιριάζει.

2. Ο κανόνας «Δεν κοιμάμαι με κάποιον από το πρώτο ραντεβού»

Αυτός ο κανόνας αφορά περισσότερο στις γυναίκες, αφού είθισται να στιγματίζονται αν προχωρήσουν το ραντεβού τους σε στενές επαφές τρίτου τύπου. Η χρονική στιγμή που θα γίνει το βήμα με το αν η σχέση θα είναι σοβαρή είναι δυο τελείως διαφορετικές συνιστώσες. Σχέσεις ξεκίνησαν και από one night stand, σχέσεις δεν έγιναν, παρόλο που τηρήθηκε το «πρωτόκολλο». Υπάρχουν πολλοί τρόποι να επιτευχθεί η οικειότητα και ο καθένας είναι ελεύθερος να προχωρήσει όταν νιώθει άνετα και έτοιμος. Η σεξουαλική χημεία ανάμεσα σε δυο ανθρώπους μπορεί να είναι ακαριαία ή να έρθει με την πάροδο του χρόνου. Αν το ραντεβού σου σε κρίνει για τις αποφάσεις που αφορούν εσένα και το σώμα σου, πάλι δεν αξίζει το χρόνο και την ενέργεια σου.

3. Ο κανόνας «Βγαίνω μόνο με ανθρώπους που…»

Το να βγαίνεις ραντεβού με ανθρώπους που πληρούν κάποια συγκεκριμένα κριτήρια είναι πολύ παραπλανητικό. Δεν αναφέρομαι στην έλλειψη ποινικού μητρώου ή στο να πληρώνει τους λογαριασμούς του. Standards πρέπει να υπάρχουν, αρκεί αυτά να μην είναι υπερβολικά και περιοριστικά. Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι βγαίνουν μόνο με ανθρώπους, οι οποίοι έχουν συγκεκριμένη εμφάνιση ή πανεπιστημιακή μόρφωση κλπ. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι εκεί έξω, οι οποίοι μπορούν να μας κάνουν χαρούμενους με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και είναι κρίμα να αποκλείουμε ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς επειδή δεν πληρούν προϋποθέσεις οι οποίες δεν κρίνουν το αν θα μας κάνουν ευτυχισμένους στην πραγματικότητα.

4. Ο κανόνας «Περιμένω από τον άντρα να κάνει την πρώτη κίνηση»

Αυτός ο κανόνας συνήθως γυρνάει μπούμερανγκ στην ευλαβική τήρηση του. Πολλές γυναίκες θεωρούν πως τρομάζουν τους άντρες αν κάνουν εκείνες την πρώτη κίνηση και πολλοί άντρες με τη σειρά τους ξενερώνουν όταν δουν μια γυναίκα να εκφράζει πρώτη το ενδιαφέρον της. Ωστόσο, ζούμε στον 21ο αιώνα. Ο καθένας θα έπρεπε να μπορεί να κάνει το πρώτο βήμα εκφράζοντας το θαυμασμό του (με ευγενικό τρόπο πάντα).

5. Ο κανόνας «Ας γίνουμε όλοι φίλοι»

Η αφελής προσπάθεια να γίνεις φίλος με τους φίλους του συντρόφου σου. Δεν πρόκειται να γίνει. Ας το αποδεχτούμε. Είναι τελείως διαφορετικό και θεμιτό να τα πηγαίνεις καλά με τους φίλους του ετέρου ήμισυ, αλλά φίλοι δεν θα γίνετε. Ο καθένας ήρθε με τους φίλους του και με τους φίλους του θα αποχωρήσει, αν χρειαστεί. Αν, επίσης, κάποιος από τους δυο δεν συμπαθεί τους φίλους του άλλου, τότε αυτό θα πρέπει να είναι σεβαστό, εφόσον και αυτός ο κάποιος δεν τους κακολογεί ή σαμποτάρει τη σχέση σας.

Αυτή η λίστα θα μπορούσε να συνεχιστεί, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνες. Ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια για το πώς θέλει να ελιχθεί στο dating field. Η μόνη συμβουλή με πραγματικό νόημα (για εμένα προσωπικά) είναι να είμαστε αυθεντικοί και ειλικρινείς, ώστε να γλιτώνουμε τα δράματα και να κάνουμε το κομμάτι μας, με γνώμονα το καλύτερο για τον εαυτό μας. Συνεχίστε την αναζήτηση και γνωρίστε καινούριους ανθρώπους. Αξίζει.

Διάβασε επίσης: 10 old school συνήθειες που πρέπει να επαναφέρουμε στα ραντεβού

featured image: unsplash.com