Τα προηγούμενα χρόνια κυριαρχούσε ο κανόνας των τριών ημερών στο dating. Αυτό σήμαινε ότι, αν περνούσαν τρεις ολόκληρες ημέρες από τη μέρα που βγήκατε ραντεβού και δεν σου είχε στείλει, το πουλάκι είχε πετάξει μακριά.

Τρεις μέρες όμως, είναι πολύ. Είναι πραγματικά πολύ. Είναι αβάσταχτα πολύ.

Και τώρα, που σου φτιάξαμε τη διάθεση, να σε ενημερώσουμε ότι ο κανόνας αυτός δεν ισχύει πια. Ευτυχώς, που κάποιος σε αυτόν τον πλανήτη, κατάλαβε ότι είναι μια ανοησία να περιμένεις τρεις, και το τονίζουμε τρεις ολόκληρες μέρες για ένα μήνυμα.

Σε τρεις μέρες έχεις αλλάξει ήπειρο.

Και φυσικά πέρα από αυτό, τώρα δεν μπορείς καν να κρυφτείς, ότι τύπου ήσουν άρρωστος ή είχε κλείσει η φωνή σου ή σε είχαν απαγάγει εξωγήινοι. Διότι η αλήθεια, θα φανεί κι εσύ θα εκτεθείς. Πες το Instagram, πες το Facebook, πες το Twitter, όπως και να έχει θα γίνει το expose.

Άμα είναι να το πάμε έτσι, ιδού οι εναλλακτικές 

Πριν βιαστείς να ανακηρύξεις το τέλος της σχέσης απλά μέτρα.

5 λεπτά 

Αν από την ώρα, που έφυγες από το σπίτι του, δεν έχει στείλει μέσα στα επόμενα πέντε λεπτά , τότε “this is the end my love”. Ας στείλει μια καρδούλα, ένα “ήδη μου λείπεις”, κάτι ενθαρρυντικό για να σου δείξει πόσο δυσβάσταχτη είναι η ζωή χωρίς εσένα.

4 λεπτά

Τ@ν περιμένεις τέσσερα ολόκληρα λεπτά. Σε έχει στήσει τέσσερα ολόκληρα λεπτά.

Μέσα σε τέσσερα λεπτά, εσύ θα μπορούσες να έχεις μπει στο Tinder και να έχεις βρει κάτι καλύτερο. Μέσα σε τέσσερα λεπτά θα μπορούσες να έχεις κάνει follow στ@ν σερβιτόρ@. Και μέσα σε τέσσερα λεπτά θα μπορούσες να έχεις πιει δύο Cosmo.

Aν λοιπόν, δεν έχει συμβεί κάτι πάααρα πολύ σοβαρό, που να δικαιολογεί μια τέτοια καθυστέρηση, τότε έχεις χωρίσει.

3 λεπτά

Περιμένεις τρία λεπτά να σταματήσει να μιλάει με τ@ν κολλητ@ του. Έλεος δηλαδή. Τι είναι τόσο σημαντικό για να μιλάνε τρία λεπτά;

Μήπως μιλάνε για σένα; Κι αν ναι, τι λένε;

Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν, κάνε ένα ψεύτικο βηχαλάκι, σαν να κάθισε κάτι στο λαιμό σου  και πες “αγάπη μου τελειώνεις; Ξεροστάλιασα”. Χρησιμοποίησε ένα ύφος έτσι λίγο ειρωνικό, αλλά και λίγο “έλα πλάκα έκανα”. Μην παρεξηγηθεί κιόλας.

Αν συνεχίσει όμως, να σε αγνοεί, τότε “Αγάπη Φελάκια”.

2 λεπτά

Αν έχει κάνει ποστ, του έχεις κάνει ριπόστ και δεν έχει απαντήσει σε δύο λεπτά, από την ώρα που το είδε, τότε άντε γεια.

Οφείλει να είναι σε εγρήγορση. Να σφυράει το twitter και να τρέχει -αδιάφορα μεν, αλλά να τρέχει- τότε “Houston we have a problem”.

Η μόνη αποδεκτή εξήγηση είναι η κατεπείγουσα ανάγκη τουαλέτας, αν κι αυτό παίζεται.

1 λεπτό

Αν περιμένεις έξω από την πόρτα τ@ ένα λεπτό και δεν έχει ανοίξει, έφυγες. Ένα λεπτό είναι αρκετό για να κρύψει ενοχοποιητικά στοιχεία και να σε ξεγελάσει. Σε ένα λεπτό μπορεί να πατήσεις κάποιον με το αυτοκίνητο και να είναι ο έρωτας της ζωής σου.

Καλά, πριν φύγεις, ξαναχτύπα το κουδούνι σε περίπτωση που δεν “άκουσε”.