Το να γράφεις κάθε μέρα σε ατζέντα σε κάνει πιο παραγωγική και πιο οργανωμένη, πόσο μάλλον τις μέρες που έχεις πολλά να κάνεις. Έχοντας το πάντα μαζί σου, μπορείς να γράψεις τους στόχους, τις σημειώσεις σου καθώς και το διατροφικό σου πρόγραμμα.

Πώς όμως θα το κάνεις να σε εμπνέει και να σου φτιάχνει τη διάθεση κάθε μέρα; Η ατζέντα σου θα πρέπει να έχει όλες τις σημαντικές πληροφορίες που χρειάζεσαι, αλλά μπορείς να τη χρησιμοποιείς για οτιδήποτε άλλο θέλεις, Στην πραγματικότητα, έχεις απίστευτα πολλές επιλογές. Όσο πιο δημιουργική γίνεσαι τόσο το καλύτερο. Από φωτογραφίες μέχρι και αυτοκόλλητα ή και χρώματα, πάρε έμπνευση και δημιούργησε ένα μικρό έργο τέχνης.

Πρόσθεσε quotes σπουδαίων ανθρώπων

Υπάρχει κάτι καλύτερο από ένα quote; Όσο περνάς τις σελίδες, θύμισε στον εαυτό σου πόσο υπέροχη και μοναδική μπορεί να είναι η κάθε μέρα. Μπορείς να τα εκτυπώσεις σε αυτοκόλλητα και να τα κολλήσεις στις σελίδες του.

Υπενθύμισε στον εαυτό σου όλες τις υγιεινές συνήθειες

Μπορείς να γεμίσεις την ατζέντα σου με πράγματα για σένα και τη κάθε σου μέρα. Ξεκίνα με το να γράφεις τις συνήθειές σου και κάνε λίστες με όσα έχεις να κάνεις από τη στιγμή που ξυπνήσεις.

Έτσι, μπορείς να κρατάς ένα σταθερό πρόγραμμα σχετικά με το πόσο νερό πίνεις, τι έφαγες, αλλά και τη γυμναστική σου. Κάνοντας μία λίστα, θα σε κάνει να θυμάσαι πιο εύκολα όλα όσα πρέπει να κάνεις, κρατώντας τον εαυτό σου υγιή.

Κάνε το δικό σου σύστημα

Θα ανακαλύψεις ότι πρέπει να μπεις σε πρόγραμμα για να τα καταφέρεις. Ζωγράφισε έναν πίνακα με κουτάκια και επικεντρώσου στα σημαντικά. Παρουσίασέ τα με τον πιο δημιουργικό τρόπο έτσι ώστε να μην ξεχνάς ποτέ αυτά που έχεις να κάνεις.

Στη συνέχειa μπορείς να χρησιμοποιήσεις το υπόλοιπο της σελίδα για τα post-it, τις σημειώσεις και τις υπενθυμίσεις σου.

Πρόσθεσε φωτογραφίες

Με το να προσθέτεις φωτογραφίες στην ατζέντα σου, ανεβαίνει η διάθεσή σου και θυμάσαι αμέσως όλες εκείνες τις ευχάριστες στιγμές που θα σου χαρίσουν ένα χαμόγελο κατά τη διάρκεια της μέρας.

Με τις φωτογραφίες η ατζέντα σου θα ξεχωρίζει και εσύ δεν θα χορταίνεις να κοιτάς την κάθε σελίδα. Βγάλε την κρυμμένη σου δημιουργικότητα και κάνε κάθε μέρα να αξίζει και ίσως έτσι πετύχεις πιο εύκολα τους στόχους σου.


Πηγή: career daily Images: career daily Μετάφραση: Εύα Τόλιου