6 λόγοι που πρέπει έστω και μία φορά να κάνεις σχέση με έναν/μία δημοσιογράφο!

Το επάγγελμα που επιλέγουμε να ακολουθήσουμε, διαμορφώνει οργανικά στοιχεία της προσωπικότητας και του χαρακτήρα μας και μας κάνει να αμβλύνουμε ή να αυξάνουμε συνήθειες στην καθημερινότητα μας αυθόρμητα και υποσυνείδητα.

Ειδικότερα για τους δημοσιογράφους που η ζωή τους είναι μες στις ανατροπές και τις ίντριγκες, μπορώ μετά βεβαιότητας να σας πω ότι το επάγγελμα μας έχει εισχωρήσει βαθιά μέσα μας.

Πάμε όμως να δούμε 6 λόγους που θα σε πείσουν πως οι δημοσιογράφοι δεν είναι και τόσο «παραδείγματα προς αποφυγήν» και αξίζει τον κόπο να δοκιμάσεις έστω και μία φορά να δημιουργήσεις σχέση μαζί τους, εφόσον έναν τέτοιο ερωτεύτηκες!

  1. Είμαστε πολύ καλοί στο να ακούμε τους άλλους.

Το βασικό χαρακτηριστικό ενός καλού δημοσιογράφου, είναι το να ακούει τους άλλους. Να ακούει ιστορίες και βιώματα άλλων ανθρώπων που μπορεί να φανούν ενδιαφέροντα για το κοινό. Ο πρώτος κανόνας άλλωστε σε μία συνέντευξη, είναι πως ο δημοσιογράφος δεν πρέπει να διακόπτει τον συνεντευξιαζόμενο. Αν βγεις, λοιπόν, με κάποιον/α από το συνάφι μας είναι σίγουρο πως μπορείς να μιλάς με τις ώρες για τον εαυτό σου και δε θα ακούσεις ποτέ ένα παράπονο για αυτό!

  1. Ξέχνα την αμηχανία των πρώτων λεπτών.

Μα φυσικά και μιλάμε για τα πρώτα λεπτά σιωπής και αμηχανίας που υπάρχουν σε ένα ραντεβού. Αυτά όμως όταν βγαίνεις με έναν/μία δημοσιογράφο τα ξεχνάς στην στιγμή! Έχει σκεφτεί από πριν όλα τα πιθανά σενάρια και τις καταλήξεις μίας συζήτησης που είναι αδύνατο να μη σε αρχίσει στις ερωτήσεις, κάνοντας την ώρα να  περάσει γρήγορα και διασκεδαστικά.

  1. Είμαστε ειδικοί στη διαχείριση του χρόνου.

Μπορεί να τρέχουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ σε δουλειές και υποχρεώσεις αλλά είναι σίγουρο πως θα καταφέρουμε να ξεκλέψουμε λίγο χρόνο από το πρόγραμμα μας για να βγούμε με αυτόν/ην που μας αρέσει. Άλλωστε έχουμε συνηθίσει την πίεση!

  1. Μπορούμε να παρακολουθήσουμε όλα τα τοπικά events.

Το επάγγελμα ενός δημοσιογράφου, είναι ίσως το λιγότερα μονότονο και βαρετό επάγγελμα που μπορείς να συναντήσεις. Για εμάς δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο η λέξη «ρουτίνα» και όχι να το παινευτούμε αλλά μπορούμε να μπαίνουμε λόγω ιδιότητας τζάμπα σε όλα τα top events της πόλης! Δεν είναι να χάνεις τέτοιες ευκαιρίες…

  1. Είμαστε ειλικρινείς.

Μπορεί για την κοινωνία να θεωρούμαστε οι μεγαλύτεροι ψεύτες και υποκριτές αλλά ένας καλό δημοσιογράφος ξέρει πως με το να λέει την αλήθεια δε βάζει σε κίνδυνο μία ολόκληρη καριέρα. Για αυτό να είστε σίγουροι ότι όταν βγαίνετε με κάποιο παιδί των media δε θα ακούσετε ποτέ ψέμα από το στόμα του.

  1. Απαντά αμέσως σε μηνύματα ή τηλεφωνήματα.

Το κινητό για εμάς είναι απαραίτητο εργαλείο του επαγγέλματος. Επομένως, είναι βέβαιο πως με το που δούμε ότι έχουμε ένα μήνυμα ή ένα τηλεφώνημα θα το απαντήσουμε σε λιγότερο από 2 λεπτά. Μην ανησυχείς, λοιπόν, θα είμαστε πάντα stand by για κάποιον/α που μας αρέσει πολύ!

Νομίζω πως αυτοί οι 6 λόγοι είναι αρκετοί για να σε πείσουν να συνάψεις έστω και για μία φορά σχέση με κάποιον/α που εργάζεται ως δημοσιογράφος! Αξίζει τον κόπο…

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.