Κάνε εικόνα κάτι συνηθισμένο: σηκώνεσαι το πρωί, τρως γρήγορα πρωινό, ετοιμάζεσαι για τη δουλειά και φεύγεις βιαστικά από το σπίτι. Συνεχίζεις την ημέρα σου με γρήγορους και αποδοτικούς ρυθμούς στο γραφείο και στο τέλος με μισή ανάσα φτάνεις σπίτι ή προλαβαίνεις να δεις ελάχιστα τους φίλους σου. Γυρίζεις και κάθεσαι στο καναπέ, παίρνεις μια βαθιά ανάσα. Όλα πηγαίνουν τόσο γρήγορα πλέον και εσύ χρειάζεται να κάνεις slow down. Πρέπει να μάθεις να μειώνεις ταχύτητα σε έναν κόσμο που κινείται με χίλια και επηρεάζει την ψυχική και σωματική σου υγεία.

Το μανιφέστο του «να μην κάνεις πολλά» έχει αρχίσει να κατακλύζει το σύγχρονο lifestyle και επιβάλλει να αντισταθείς και να μειώσεις τους ρυθμούς σου. Μέσα σε αυτή την πλήρη υπερδραστηριότητα που βιώνουμε καθημερινά, ο Κρίστοφερ Ρίτσαρντς προσπάθησε να φέρει φιλοσοφίες από την Ανατολή και να την ενσωματώσει στο Δυτικό κόσμο και έτσι δημιουργήθηκε το κίνημα #Slow Down Now. Τιμώντας τη βραδύτητα, το πάν είναι να ανακτήσεις την αυτοπεποίθησή σου για καθημερινά ζητήματα που αφορούν διάφορους τομείς της ζωής σου.

2-small

Γυμναστική

Όσο περισσότερο εξελισσόμαστε τόσο ανακαλύπτουμε πρωτοπόρες τεχνικές που δεν χρειάζεται καν να ιδρώσεις για να καταφέρεις να γυμνάσεις το σώμα σου. Πλέον η γιόγκα και το πιλάτες αποτελούν τους νέους τρόπους άσκησης αξιοποιώντας τις δυνατότητες του σώματος σε όλα τα επίπεδα. Το επιθυμητό αποτέλεσμα θα έρθει με αργά βήματα, χωρίς βιασύνη. Η εναλλακτική γυμναστική δεν είναι σε δεύτερη μοίρα από την κανονική άσκηση επειδή δεν φτάνει τα σώμα σου στα άκρα. Δούλεψε το σώμα σου χωρίς να το καταπονείς για να καταφέρεις αργότερα να χαλαρώσεις και το πνεύμα σου.

Χαλάρωση

Ο διαλογισμός είναι ένας εύκολος τρόπο για να ξεκουράσεις το μυαλό σου. Έρευνες έδειξαν επίσης πως ο διαλογισμός μπορεί να έχει και αντικαταθλιπτική δράση ενώ είναι ικανός να μειώσει κάποιο καρδιαγγειακό επεισόδιο. Πέρα από αυτές τις ακραίες περιπτώσεις χρειάζεται να κάνεις κάποια διαλείμματα μέσα στη καθημερινότητά σου. Θα σου πάρει μόνο 1 λεπτό να σταματήσεις ό,τι κάνεις και να πάρεις μια βαθιά χαλαρωτική ανάσα, η οποία θα καταφέρει να σου δώσει μια καλύτερη οπτική της πραγματικότητας σου και θα μειώσει αισθητά το άγχος σου και τις αρνητικές σκέψεις.

Φαγητό 

Το fast food πέθανε και πλέον όλα χρειάζεται να είναι κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα και υγιεινά. Το κίνημα Slow Down Now στον τομέα του φαγητού υποστηρίζει τρία πράγματα: καλό, καθαρό και δίκαιο. Ένα πλήρες γεύμα που περιλαμβάνει ό,τι χρειάζεται ο οργανισμός σου, με τοπικά και φρέσκα προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς, μπορεί να σε κάνει να αλλάξεις τις διατροφικές σου συνήθειες. Μπορεί να χρειαστεί να περιμένεις μέχρι το καλοκαίρι για να φας ντομάτες στη σαλάτα σου αλλά πρέπει να ακολουθείς αργά και σταθερά βήματα. Το κάθε πράγμα στον καιρό του.

Πληροφορίες σχετικά με το κίνημα Slow Down Now στο slowdownnow.org.