Εάν έχεις παρακολουθήσει το πρώτο μάθημα pilates ενός γυμναστηρίου ξέρεις αφενός πόσο μεγάλη σημασία έχει η σωστή αναπνοή στις ασκήσεις, αφετέρου πόσο σε ξεγέλασαν με τις αναπνοές στο πρώτο μάθημα και σε όλα τα επόμενα μαθήματα pilates χτυπιόσουν σαν το χταπόδι. Ας μείνουμε όμως στις αναπνοές.

Πρόσφατες έρευνες που δημοσιεύτηκαν από την έκδοση The Journal of Neuroscience μας έδειξαν πως οι βαθιές αναπνοές μπορούν να λειτουργήσουν ως ένα αληθινό booster για τον εγκέφαλό σου. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες στα πειράματα δοκίμασαν να εισπνέουν βαθιά από τη μύτη μετρώντας ως το πέντε και μετά να εκπνέουν.

Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά μιας και φάνηκε πως οι συμμετέχοντες μπορούσαν μετά να ανακτήσουν αναμνήσεις πολύ ευκολότερα αλλά και να ερμηνεύσουν τα συναισθήματα των ανθρώπων γύρω τους με μεγαλύτερη ακρίβεια. Η βαθιά αναπνοή, ειδικά όταν αυτή γίνεται επαναλαμβανόμενα και ρυθμικά μας βοηθάει όχι μόνο να κάνουμε ένα στιγμιαίο refresh στο μυαλό μας, αλλά και να ακονίσουμε τις δυνατότητες του σχετικά με τη μνήμη και την αντίληψη. Τώρα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις πριν από μία σημαντική εξέταση ή ένα meeting. Breath!