Πιθανότατα να πιστεύεις πως αν ακολουθήσεις το παράδειγμα της Meredith και της Christina από το Grey’s Anatomy, που για να ξεπεράσουν το άγχος τους πήγαιναν και χόρευαν ξέφρενα σε κάποιο πάρτι, θα έχεις κι εσύ τα ίδια αποτελέσματα. Μάθε πως δε φτάνει μόνο η σωματική άσκηση για να καταπολεμήσεις το φάντασμα του άγχους. Πρέπει να υιοθετήσεις μία πολύπλευρη προσέγγιση αντιμετώπισης που θα συνδυάζει τη γυμναστική με τον διαλογισμό και ίσως κάποια αγωγή που ενδέχεται να σου προτείνει ο γιατρός σου.

Αν, όμως, θέλεις να ξεκινήσεις από το στάδιο της άσκησης, εμείς σου έχουμε τη λύση.

Σύμφωνα με μία μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Games for Health Journal, η zumba είναι η απάντηση που ψάχνεις στην καταπολέμηση του άγχους. Η δύναμη που χρειάζεσαι για να εκτελέσεις τις κινήσεις καθώς και το γεγονός ότι η φύση της περιλαμβάνει το στοιχείο της διασκέδασης, καθιστούν την καθιστούν μία από τις ιδανικότερες ασκήσεις κατά του άγχους.

Σε περίπτωση που το άγχος σε έχει εξουθενώσει πλήρως και δε μπορείς να παρακολουθήσεις κάποιο ομαδικό πρόγραμμα zumba εκτός σπιτιού, κάλεσε κάποια φίλη σου ή επιχείρησε μόνη σου να δεις σχετικά μαθήματα στο YouTube. Μόνο η συγκέντρωσή σου στην άσκηση αρκεί για να σε κάνει να απαλλαγείς για λίγο από το στρες.

Άλλο ένα πλεονέκτημα της zumba επισημάνθηκε και από την European Journal of Sports Science όπου διαπιστώθηκε πως το 9% των γυναικών που παρακολουθούσαν σχετικά μαθήματα είχαν καλύτερη ποιότητα ζωής, ενώ στο 16% αυτών αυξήθηκε το αίσθημα αυτοεκτίμησης.

Δες ακόμαΜάθε πόσες θερμίδες μπορείς να κάψεις με το κάθε είδος γυμναστικής
featured photo: unsplash.com