Ο κατ’ οίκον αποκλεισμός που έφερε στην καθημερινότητά μας η Covid-19 μας ώθησε να αναθεωρήσουμε πολλά στον τρόπο ζωής μας. Η καραντίνα περιόρισε την κινητικότητά μας και μας απέδειξε πόσο εύκολο είναι να μεταφέρουμε πολλές από τις καθημερινές μας εξωτερικές ασχολίες στο σαλόνι του σπιτιού μας. Μάθαμε να γυμναζόμαστε μέσω YouTube, να παρακολουθούμε διαλέξεις και σεμινάρια, να δίνουμε συνεντεύξεις για δουλειά, να επισκεπτόμαστε e-shops αλλά και να οργανώνουμε virtual sessions για καφέ με τους αγαπημένους μας.

Για όλες εκείνες τις φορές που θέλησες να γυμναστείς αλλά δεν μπορούσες να βγεις από το σπίτι, υπήρχε ένα κανάλι στο YouTube με το οποίο μπορούσες να συντονιστείς και μια fitness blogger με την οποία ένιωθες άνεση να ταυτιστείς.

Για όλες εκείνες της φορές που προβληματίστηκες σχετικά με το πως θα αγοράσεις Χριστουγεννιάτικα δώρα για τους αγαπημένους σου τη στιγμή που δεν ήταν εφικτό να βγεις για βόλτα στην αγορά, υπήρχε το click away και το e-commerce. Και για όλες εκείνες τις φορές που θέλησες να περιγράψεις την εμπειρία του να κάτσεις σπίτι και να μεθύσεις φορώντας απλά τα εσώρουχά σου, υπήρχε ο όρος Kalsarikännit.

Ο όρος Kalsarikännit (προφέρεται ‘karl-zar-ee-can-ee’) μας έρχεται από τη Φινλανδία και προφανώς δεν περιγράφει μια εξολοκλήρου νέα τάση. Για όσους είναι σπιτόγατοι, ένα χαλαρό βράδυ μέθης στο σπίτι, χωρίς τη βαβούρα του να επιμεληθείς την εμφάνισή σου, να αναζητήσεις τραπέζι, να τακτοποιήσεις τις μετακινήσεις κτλ., μπορεί να αποτελεί μακράν καλύτερη εναλλακτική στην παραδοσιακή έξοδο για ποτό. Σε κάθε περίπτωση πάντως, είτε είσαι party animal είτε προτιμάς την άνεσή σου, η καραντίνα κατέστησε το Kalsarikännit τη μοναδική διαθέσιμη εναλλακτική σε περίπτωση που θέλεις να το ρίξεις έξω πίνοντας.

Είτε σε ενδιαφέρει να επιδοθείς σε μια βραδιά Kalsarikännit είτε όχι, πρέπει να παραδεχτείς ότι το μεθύσι στο σπίτι με τα εσώρουχα είναι μια τάση άκρως επίκαιρη. Και τουλάχιστον τώρα, ξέρεις ότι έχει όνομα.

Feature image: pexels.com/@pixabay